Slik kan vi sikre Norges Grunnlov og derfor fedrelandet

I forbindelse med NEI til EU sitt ACER-søksmål mot Erna Solberg tar regjeringsadvokaten opp spørsmål om abstrakt og konkret rettsprøving i tilsvaret sitt til Oslo tingrett. Han prøver å avvise søksmålet. Foreningen Eidsvoll 1814 kommer nå med en mulig løsning.

Regjeringsadvokaten skriver: «Den underliggende begrunnelsen for disse avgjørelsene er domstolens rolle som tvisteløsningsorgan i enkeltsaker. Etter Grunnloven har vi ikke en konstitusjonsdomstol som avgjør generelle rettsspørsmål eller abstrakt prøver Stortingets vedtak opp mot Grunnloven. Ved at domstolen ikke kan avgjøre konstitusjonelle spørsmål før en aktuell sak med et konkret.»

Dette er en problemstilling som Eidsvoll 1814 har forutsett. Blant annet derfor stiftet vi foreningen Eidsvoll 1814, med formålet å fremme forslag om en Grunnlovsdomstol i Norge. Sagt med andre ord, vi mener at rettsystemet i dag ikke er tilpasset å ta stilling til nettopp slike spørsmål. Noe som

Del gjerne dine meninger med oss!

En kommentar om “Slik kan vi sikre Norges Grunnlov og derfor fedrelandet”

  1. Bravo. Endelig noen som tar grep for å stanse Ernas grunnlovsstridige styring. Acer er ille, Migrasjons-avtalen enda verre. Erna har ett i sinne – sikre seg honorær stilling internasjonalt når statsministersetet tapes. Stå på. Krysser fingrene for et politisk og økonomisk sunnere Norge.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.