Derfor kjemper jeg for at nordmenn skal styre i eget land

Du har de siste månedene kunnet lese mange kommentarer og artikler her på State of Globe om hvordan Stortingets flertall avgir stadig mer av Norges suverenitet til EU og for så vidt FN også. Du har til og med kunnet lese at statsminister Erna Solberg sitter i ledelsen for implementering FNs Agenda 2030, verden over. Hvorfor reagerer jeg så sterkt?

1. Grunnloven er «hellig» for meg. Nasjonalstaten like så. Min bestefar var lege i hjemmefronten under krigen og han så mange dø. Det som nå skjer, også med EØS er for meg bare en pengedrevet krig mot det folk ga sitt liv for i 1940-45.

Folk ga sitt liv i 1940-45 for å beholde en nasjonalstat der Ola og Kari Nordmann bestemmer. Nå er argumentet i praksis at det ikke lenger betyr noe, for vi kan jo risikere å gå ned i lønn?

Ser du hvor ille det er? Hvorfor skal noen lenger ofre seg for landet? Hva har vi våre militære styrker for? For å ofre livet for teknokratene og karrierepolitikerne i Brüssel? For at ingen av oss skal gå ned i lønn?

Det som virkelig tippet meg over som super engasjert mot EØS/EU var at EU skal få gripe inn i norske lokalvalg også.

Samt at Norges statsminister er en av to som leder FNs Agenda 2030. Dette finner man på regjeringen.no.

En agenda som definitivt ikke er min, men det er en annen debatt.

Poenget at statsministeren ikke jobber fullt som vår statsminister. Hun jobber for den overnasjonale organisasjonen FN.

2. Se på Sveits, Har de fått store problemer utenfor EU? Hvordan går det med sveitsiske franc?

Se på olje, gass og fisk. Hva er det viktigste for verden fremover, om ikke energi og mat? Vil EU nekte å kjøpe dette fra oss? Det vil uansett være nok andre som vil.

Se på teknologi-kompetansen vi har fått ut fra oljesektoren i Norge. Hvor vanskelig er det å selge løsninger basert på denne kompetansen til andre land?

Se på hvor gode vi har blitt når det gjelder automatisering. Vi kan etter hvert konkurrere med hvilke land som helst, prismesssig når vi får en gjennomautomatisert industri. Dit er vi på vei.

For å side det litt tabloid: Hvor mye av sin suverenitet måtte Kina avgi for på erobre verdensmarkedet?

For ikke å snakke om vårt landbruk og rene mat. Jeg har en del erfaring med internasjonal business. Noe av det artigste som finnes er å invitere blaserte amerikanere som kommer hit på mat fra havet eller fra Bondens Marked. De er vant til hormoner, GMO og annen skitt. Amerikanere elsker hva de får her!

Her er et kjempemarked. De jeg har hatt her har alle som en elsket norsk mat.

3. EU er på vei mot stupet. I overskuelig fremtid er det meget sannsynlig over og ut med EU, slik vi kjenner der. En ting er gule vester i Frankrike, katalanere som vil skilles fra Spania, uro også i Belgia, Italia som er på skikkelig EU-konfrontasjonskurs og Øst-Europa hvor mange også gjør opprør mot overstyringen fra Brüssel. For ikke å snakke om Brexit og fortsatt lidelser i Hellas. Visste du for øvrig at sjefen for den europeiske sentralbanken ECB var leder for Goldman Sachs teamet som rådet Hellas til å skjule sine problemer?

Når man i tillegg har jobbet og til dels fortsatt er involvert i mye rundt politikk og finans så vet man at blant annet Deutsche Bank kan stå for fall. De har verdens største derivateksponering og har neppe en sjanse om noen tvinger dem til å vise de kortene. Faller Deutsche Bank så faller EU.

Med dette har jeg ikke en gang nevnt Trump og hva han gjør. Federal Reserve skal ha stoppet pengekranen til EU bankene. Og vi kan bare fantasere om hva Trumps mann Steve Bannon nå gjør rundt om i Europa. Det skjer en internasjonal avvikling av globaliseringsprosessene nå. De multinasjonale selskapene har fått en fight de aldri ville trodd mulig, og en ny verdensorden for suverene nasjonalstater og gullbackede valutaer syns å være på vei. Retur Dette er kanskje en påstand, men bare vent å se selv. Innen 2-3 år vil ha mange svar … kanskje lenge før.

Men før det vil ikke jeg ha Norge involvert mer enn nødvendig i et forhåpentligvis fredelig, men like fullt historisk EU-avvikling i Europa. Et sammenbrudd av den liberale verdensorden som vi må ta vår del av skylden for om vi fortsetter på den etter mitt syn tragiske veien Erna Solbergs regjering nå går på. En vei der nasjonlstaten Norge og Grunnloven ikke synes å være verd papiret den er skrevet på.

2 kommentarer om “Derfor kjemper jeg for at nordmenn skal styre i eget land”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.