Solberg-regjeringen ber EU om å ta styring over norske kommuner og Stortinget

EFTA-landene Norge, Island og Liechtenstein kaster seg inn i EUs interne debatt om et uhyre omstridt lovforslag: At kommuner og Stortinget må melde fra til EU om utkast til nye regler senest tre måneder før vedtak. Dette melder ABC Nyheter.

Det mildt sagt utrolige er at Solberg-regjeringen, sammen med kollegene i de to andre EFTA-landene nå pusher på for å få dette gjennomført snarest mulig! Alt som EU mener omhandler unionens Tjenestedirektiv skal skal dermed sendes EU for godkjenning før det kan vedtas her!

Du kunne allerede 3. januar her hos State of Globe lese om at EU-kommisjonen planla noe slikt. 10. januar ble det offisielt kjent.

Vi nådde hele 150.000 mennesker på Facebook alene med denne artikkelen. I tillegg ble artikkelen plukket opp av Resett.no og Steigan.no. Responsen var fullstendig overveldende. Folk ble rasende … på EU. Hva skjer med folks syn på Solberg-regjeringen nå?

Så kritiske vi enn er til regjeringens EU-politikk var det ikke en gang i våre villeste fantasier at Solberg-regjeringen skulle pushe EU hardt for å få gjennomført dette åpenbare overgrepet mot norsk selvstyre så snart som mulig.

Hva sier dere i norske kommuner om dette? Er dere klare til å bli overstyrt av EU kommisjonen i alle forslag som har med tjenesteyting å gjøre? Er dere klare til å ha deres egne vedtak klare tre måneder før de kan innføres, fordi Erna Solbergs regjering mener at alt vil bli så mye mer effektivt da?

Ja, jeg vet hva Tjenestedirektivet er. Jeg vet at direktivet formelt skal gjøre grenseløs tjenesteyting så mye mer effektiv. Noe som isolert sett og teoretisk vil kunne styrke konkurrensen for norsk næringsliv m.fl.

At dette er hva regjeringens folk tenker er jeg  temmelig sikker på. De bor også i Norge og er nordmenn. Men det er min svært uerbødige påstand at penger og vakre EU-ord må ha blindet dem fullstendig. Hvor går grensen mellom handelsavtaler og salg av Norges selvstendighet? Avgjøres svaret av regjeringen Solbergs behov for å tekke peneginteresser, eller avgjøres svaret av Norges Lover, med Grunnloven i spissen?

Beklager harde ord her, men nå ble jeg opprørt.

Les detaljene via lenken nederst i saken her

Kilde: Solberg ber om meldeplikt til EU | ABC Nyheter

Oppdatering 25.02.19:

Det har nå kommet svar fra statssekretæren i Næringsdepartementet. Et svar som etter min oppfatning på den ene siden viser en rasjonell tanke bak «Meldingsdiretivet», isolert sett. Men som samtidig viser en skremmende mangel på forståelse for hva folkets kritikk egentlig handler om. For det rasjonelle i svaret forutsetter at det er helt greit at Norge underlegger sin suvernitet et felles EU-marked. Norsk suverenitet er med andre ord til salgs. Dette stiller han intet spørsmål ved.

Les svaret og vurder selv her:
https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2019/02/23/195555317/tilsvar-misvisende-om-meldeplikt-til-eu

En kommentar om “Solberg-regjeringen ber EU om å ta styring over norske kommuner og Stortinget”

 1. Som tidligere tillitsvalgt kunne jeg ikke I min villeste fantasi trodd at et slikt forslag skulle fremkomme overhode.
  Sterkt Grunnlovstridig og innebærer å frasi seg selvråderetten og norsk suverenitet overfor norske borgere. Selvstendigheten og selvråderetten var den viktigste faktoren

  på Eidsvoll 1814 !!!

  DENNE MÅ VI I DAG MED DIGITALE FARER. «FORSTERKE», IKKE SVEKKE !

  LMH

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.