Forsvarsbygg og Statsbygg nekter installasjon av smarte strømmålere hos seg

Forsvarsbygg vil ikke ta i bruk nye strømmålerne, fordi de frykter gradert informasjon kan komme på avveie. Statsbygg vil heller ikke installere dem i sine bygg. Dette melder Aftenposten.

Men for Norges befolkning er saken en annen? Der statens institusjoner sier nei pålegger i praksis den samme staten alle landets innbyggere å si ja. Hvorfor er disse målerne så mye mindre skadelige/problematiske for den jevne kvinne og mann i Norge enn de tydeligvis er for statens egne institusjoner? Aftenpostens artikkel sier egentlig lite om dette, men noen tanker er lett å få.

Selv om det bare delvis er begrunnet hvorfor Forsvarsbygg og Statsbygg sier nei så er det ganske ¨åpenbart» at de spesielt har sett den alvorlige personvernproblematikken til disse målerne. Forsvarbygg ser muligheten for at man via smartsmålerens ganske så detaljerte datainnhetning kan danne seg et bilde av alt som på pågår i et bygg. Dette er selvfølgelig en stor sikkerhetsrisiko. Men for Ola og Kari Nordmann er det greit at alt skal spores i deres liv? Hvor vi kjører, via bomringene kan spores. Hva vi bruker penger på, via digitale penger og nå hva vi gjør i våre egne hjem, via i praksis svært detaljert registrering av strømforbruk.

Når man leser Aftenpostens artikkel er det nesten påfallende at det argumentet som kanskje har fått mest fokus i kritikken blant den jevne mann og kvinne, stråling fra senderne, knapt nevnes med et ord. Men dataregistrering synes å være hovedankepunktet for Forsvarsbygg. Fordi forsvaret til dels må operere med mye hemmelighold er dette ikke så rart. Men har Statsbygg samme begrunnelsen. Det sies det ingenting om.

Konklusjonen blir, uansett årsak at kritikerne av målerne i stor grad må ha hatt rett og at energibransjen seiler «under falsk flagg» når et gjelder disse målerne. Er det greit?

Kilde: Forsvaret frykter nye strømmålere kan avsløre militære hemmeligheter – Aftenposten

Oppdatering:

NRK kom med denne artikkelen etter at artikkelen over ble publisert. her er det utfyllende informasjon. Statsbyggs argumentasjon er meget interessant.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.