Transgender – En pakt med djevelen

I Norge som i resten av verden ser vi en urovekkende trend hvor barn ønsker å skifte kjønn. Frem til nylig har det vært snakk om noen få individer og da vanligvis menn som ønsket «å bli kvinne». Nå har det vært en eksplosjonsartet vekst av særlig unge jenter som ønsker å «bli gutt». I USA snakker de om en økning på formidable 4000 %.

Lov om endring av juridisk kjønn

I 2016 ble «Lov om endring av juridisk kjønn» innført uten noen bred offentlig debatt. Ifølge nye teorier som også er omfavnet av politikerne, kan mennesker oppleve seg som flere kjønn i løpet av livet. Dette er det tatt hensyn til i loven. Man  kan i teorien skifte kjønn så mange ganger man vil i løpet av livet fra og med den dagen man fyller 16. Man kan ikke drikke alkohol, kjøre bil, stemme ved valg, men altså selv bestemme hvilket kjønn man er. Dersom man har en av foreldrenes samtykke kan man skifte kjønn tidligere.

Genderfluid – «Kjønnsflytende»

Ifølge teoriene som i Norge aktivt promoteres av «Foreningen Fri» kan man i tillegg til det de fleste av oss betegner som kjønn, mann og kvinne, definere seg som:

 • Agender – Ingen kjønn
 • Bigender – Definerer seg som mann og kvinne enten hver for seg eller samtidig
 • Polygender – Flere enn 4 kjønnsidentiter
 • Og mange flere, for en utfyllende liste se her.

Kjønnsceller finnes kun i 2 varianter – Derav mann eller kvinne

En kjønnscelle eller gemet inneholder kjønnskromosomene X hos kvinnen og X eller Y hos mannen. Befruktes kvinnens egg av en spermie som inneholder X blir det en kvinne (XX). Befruktes det av en spermie som inneholder Y blir det en mann (XY). En sjelden gang går denne prosessen feil og det blir hvert år født noen få avvikere. Disse er på ingen måte et eget kjønn.

Transkvinne er ikke kvinne , transmann er ikke mann og vil i sin kropp forbli mann eller kvinne frem til sin død.

Med transkvinne mener vi en person som er født mann men velger å endre sitt juridiske kjønn til kvinne og forsøke å endre kjønnsuttrykk gjennom å ta enorme doser østrogen. Personen kan stoppe med hormonbehandlingen eller kan gå videre med kjønnskorrigerende kirurgi. Biologisk sett vil en transperson være like mye mann – eller kvinne ved sin død som da det ble født. Hormonene påvirker våre kjønnskarakteristika men har selvsagt ingen innvirkning på det biologiske kjønnet som styres av kromosomene X og Y.

Når selvbildet byttes mot kjønnsidentitet

Barna det gjelder er unge, naive og lettpåvirkelige. Mange opplever følelsesmessige eller sosiale vanskeligheter. De er sterkt påvirket av sine jevnaldrende og media, som fremmer transseksuell livsstil som populær, ønskelig og løsningen på alle problemer. De blir ofte villedet av autoritetsfigurer, som lærere, leger og rådgivere. Disse påvirkerne jobber aktivt for at barnet skal bekreftes som sitt valgte kjønn uten å stille spørsmålstegn ved hvorfor.

I Sverige er det eksempler på familier som har blitt fratatt barnet av barnevernet fordi foreldrene nekter å bekrefte barnets «valgte identitet».

Vanskelig for kritikere å komme til i media

Transaktivistene får nærmest boltre seg fritt i media. Mens vi som er kritiske sjelden slipper til. Transaktivister som for eksempel Espen Esther Pirelli Benestad har skrevet utallige kronikker i blant annet Aftenposten uten at tilsvar blir tatt inn i avisen. Benestad omtaler barna som «kjønnskreative». Benestad ble satt under gransking av helsetilsynet for å være for «behandlingskåt» i forhold til transpersoner. Likevel var han en av ekspertene i lovforarbeidene til «Lov om endring av kjønn» Politikerne valgte å overse våre fremste eksperter på området , NSTB Rikshospitalet og Harry Benjamins ressurssenter og lot den kjønnsromantiske Benestad nærmest styre loven i en «Transønsket» retning.Benestad har også mottatt ærespriser for sitt arbeid med «kjønnskreative».

Pubertetsblokkere til barn

På tross av sterke advarsler fra fagmiljøer gis pubertetsblokkere i økende grad til barn. Pubertetsblokkerne hindrer barn fra å gå i pubertet og utvikle kjønnskarakteristika slik at resultatet av senere hormonbehandling gir «et bedre resultat». Studier viser at pubertetsblokkere har alvorlige bivirkninger som hemming av benvekst og utvikling av en normal voksen hjerne.

Irreversibel behandling

For de som begynner på østrogen eller testosteronbehandling, og selvfølgelig de som tar kirugiske inngrep er behandlingen irreversibel. Skal vi virkelig risikere å ødelegge potensielt gode liv uten å undersøke eventuelt bakenforliggende behandlingsbare årsaker fordi en håndfull behandlingskåte leger og terapeuter sier vi skal?

2 kommentarer om “Transgender – En pakt med djevelen”

 1. Tusen takk for din innsiktsfulle artikkel. Har alltid hatt glede av det du skriver, men denne gangen må jeg innrømme at du viser mindre kunnskap om emnet enn jeg har om mygg på Maldivene.

  Svar
  • Interessant tilbakemelding til en gjesteartikkel jeg har tatt inn og publisert. En artikkel rettet mot det fokusert barn har fått når det gjelder kjønnsskifte. Hva er manglende kunnskap i artikkelen? Hvor bommes det? Hadde satt pris på noe konkret i en kommentar som den du kommer med.

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.