PST skal beskytte norsk suverenitet, mens Stortingets flertall gjør det motsatte

– Det viktigste målet er å beskytte Norges suverenitet. Det er viktig å hindre at potensielle fiender vet om våre svake punkter. Det er en større trussel enn et eventuelt terrorangrep, sier PSTs analysesjef Jon Fitje Hoffmann til NRK. Hva betyr dette for Stortingets overføring av suverenitet til EU?

Selv om Fitje Hoffmann kanskje ikke tenker som meg så tenker jeg på Grunnlovens §115 spesielt når jeg leser hva han sier. Sistnevnte har jo av flere fremtredende  jurister blitt påpekt at i praksis blir brutt i de fleste tilfeller hvor Stortingets flertall avgir «lite inngripende» suverenitet til Brüssel. Et poeng i dette tilfellet er også hva summen av «lite inngripende» blir?

Når blir antallet blir «lite inngripende» overføringer mange nok for at PST må gripe inn? Eller kan de ikke det? Stortinget er immune mot norsk lov? PST er maktesløse?

Hvordan kan PST få gjort jobben sin om landets lovgivende forsamling jobber i mot dem? Hvordan kan PST «hindre at potensielle fiender vet om våre svake punkter» om punktene underlegges EU, og dermed er utenfor norsk kontroll?

Vi skal være takknemlige for å ha et sikkerhets-politi som gjør jobben sin. Men kan vi være like takknemlige for på ha et Storting der flertallet i praksis stikker kjepper i hjulene for PSTs jobb?

Kilde: PST: – Spioner er en større trussel enn terror – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.