Nå er det klart for Den Europeiske Våren

Alle som følger dem globale utviklingen vil ha sett at elitestyringen som har gått alt for langt i EU og for så vidt verden over har utløst et folkeengasjement av historiske proposjoner.

Et engasjement som brakte den sannsynligvis mest kontroversielle presidenten noen gang til makten i USA. Et engasjement som nå synes å velte eller dypt endre det ene regimet etter det andre selv i Europa. Bare se på hva som har skjedd i Ungarn, Polen, Østerrike, Italia og indirekte i Storbritannia, med Brexit og i Sverige med kaoset etter Sverigedemokratarnas gode valg.

I Frankrike og Belgia rører det også alvorlig på seg. Til og med Angela Merkel i Tyskland har fått problemer.

Hvordan vi skal tolke utviklingen i Norge bør nok være opp til hver enkelt. Men den EU, bank- og globaliseringskritiske bloggen du nå leser opp har fått mer enn tidoblet antall lesere siden september. Noe synes også å skje i vårt land. Folk vil ha landet sitt tilbake.

I 2011 så vi starten på den arabiske våren. Tragisk nok ble den til den ekstremt tragiske krigen i Syria. Men den ble også til et Tunisia der folket fikk landet sitt tilbak og kvartetten for nasjonal dialog fikk Nobels Fredspris i 2015. Vil det samme skje her i Europa i 2019? Kan vi få en relativt sett fredelig tilbakeføring til folketyret?

Den Europeiske Våren 2019 kommer til å bli mer enn spennende!

2 kommentarer om “Nå er det klart for Den Europeiske Våren”

  1. Frøya er også et stikkord her. Den lille øya i Trøndelag som har tatt til motmæle mot den norske og tyske finanseliten som vil «teppebombe» øya med vindmøller og ødelegge den naturskjønne øya for all fremtid. En liten facebook-gruppe har klart å mobilisere uante krefter. Men de trenger mer støtte så gå inn på «nei til vindkraftverk på Frøya»

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.