Tidligere Colorado guvernør: Slik kan USA (og Norge?) ødelegges innenfra

Den tidligere Colorado guvernøren Dick Lamm holdt for en del år tilbake en tale om hvordan hans land kunne ødelegges. Når man leser talen er den uhyre skremmende, både for USA og Norge. For den mer enn ligner på virkeligheten rundt oss nå.

Lamm sa: For det første, for å ødelegge Amerika, «Gjør Amerika til et to- eller flerspråklig og bikulturelt land. Historien viser at ingen nasjoner kan overleve spenningen, konflikten og motstanden mellom to eller flere konkurrerende språk og kulturer.

Det er en velsignelse for et individ å være tospråklig. Det er imidlertid en forbannelse for et samfunn å være tospråklig. Den historiske forskeren Seymour Lipset sa det slik: ‘Historiene om tospråklige og bi-kulturelle samfunn som ikke assimilerer er historier om uro, spenning og tragedie. Canada, Belgia, Malaysia, Libanon står overfor nasjonalt eksistensielle kriser der minoriteter trykker på for selvstendighet, om ikke uavhengighet. Pakistan og Kypros har delt. Nigeria undertrykte et etnisk opprør. Frankrike står overfor vanskeligheter med basker, bretonere og korsikanere.»

Lamm fortsatte: For det andre, for å ødelegge Amerika, «Finn opp» multikulturalisme «og oppfordre innvandrere til å opprettholde sin kultur. Jeg ville gjøre det til en trosartikkel at alle kulturer er like. At det ikke er noen kulturelle forskjeller. Jeg ville gjøre det til en trosart at svarte og spanskes problemer skyldes fordommer og diskriminering av flertallet. En hver annen forklaring er utelukket.

For det tredje, «Vi kunne gjøre USA til et» Hispanic Quebec «uten mye innsats. Nøkkelen er å feire mangfold snarere enn enhet. Som Benjamin Schwarz nylig sa i Atlantic Monthly: «Den tilsynelatende suksessen til vårt eget multietniske og flerkulturelle eksperiment kan ha blitt oppnådd! Ikke av toleranse, men av hegemoni. Uten dominansen som en gang dikterte etnosentrisk og hva det betydde å være amerikansk, er vi igjen med bare toleranse og pluralisme for å holde oss sammen. ‘»

For det fjerde så ville jeg vil oppmuntre alle innvandrere til å beholde sitt eget språk og kultur. Jeg ville erstatte smeltedigelmetaforen med en salatskålmetafor … Jeg ville gjøre vår raskest voksende demografiske gruppe minst utdannet. Jeg vil legge til en annen underklasse, ikke-integrert, ikke-utdannet og fiendtlig innstilt til vår befolkning. …

Som punkt 5 ville jeg få de store stiftelsene og Big Business til bidra med mye penger til dette. Jeg ville investere i etnisk identitet, og jeg ville bygge «offergupper», en «klageindustri» som skylder alle minoritetsproblemer på majoritetsbefolkningen.

Mitt punkt 6 ville etablere dobbelt statsborgerskap og fremme delt lojalitet. Jeg ville «feire mangfold.» … Det understreker forskjeller fremfor fellesskap. Ulike mennesker verden over er for det meste engasjert i å hate hverandre … når de ikke dreper hverandre.

Et mangfoldig, fredelig eller stabilt samfunn er det motsatte av historisk erfaring. Folk undervurderer den enhet som behøves for å holde en nasjon sammen, og vi kan dra nytte av dette sneversynet … Dorfs verdenshistorie forteller oss at de [gamle] grekerne trodde de tilhørte samme rase; de hadde et felles språk og litteratur og tilbad de samme gudene. Alle Hellas deltok i de olympiske lekene, til ære for Zeus og æret Apollo-helligdommen i Delphi. En felles fiende, Persia, truet deres frihet. Likevel var alle disse obligasjonene ikke sterke nok til å overvinne to faktorer … lokal patriotisme og geografiske forhold som opprettholdt politiske splittelser ….

Punkt 7 være at jeg plasseree alle disse temaene og gjør det til tabu å snakke om dem. Jeg ville finne et ord som ligner på «kjetter» i det 16. århundre. Ord som stopper diskusjon og lammer tankeevnen. Ord som «rasistisk» og «xenophobe» stopper argument og samtale. Jeg vil neste gjøre det umulig å håndheve våre innvandringslover.

Jeg ville utvikle en mantra: fordi innvandring har vært bra for Amerika, må det alltid være bra.

Hva tenker du kjære leser når du nå ha lest Dick Lamms gamle oppskrift på å ødelegge hans nasjon? Minner den deg om noe?

Kilde: FACT CHECK: ‘I Have a Plan to Destroy America’

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.