Norge kontrollerer ikke lenger våre vannkraftressurser

En svak norsk krone – og sterk euro – kan føre til dyrere strøm i 2019, ifølge kraftleverandøren Ishavskraft. Dette melder nettstedet E24. Men er ikke sannheten enda mer alvorlig?

Lav kronekurs er jo flott for norsk eksportindustri, og en hver regjering bør tenke på det. Selv om lav valutakurs selvfølgelig har andre og negative effekter også. Derfor må det alltid balanseres.

Men når en regjering gjør «hva den kan» for å stimulere til eksport av ren og i utgangspunktet billig norsk kraft til norsk industris konkurrenter i Europa, mens vi her til lands får 64 % skitten kraft til egen kraftkrevende industri bør folket reagere. I tillegg er 21 % fra atomkraft. Dette er sannheten nå.

Når denne eksporten i tillegg betyr økte kraftpriser i Norge, fordi oljeprisen er lav og konkurrentenes valutakurs høy kan det vel knapt bli verre for norsk kraftkrevende industri?

Er det for drøyt på denne bakgrunn å påstå at Norge ikke lenger kontrollerer sine vannkraftressurser? Kampen mot EUs direktiver blir i denne sammenheng en illusjon. Pengene har overtatt?

Nettstedet «Industri i Norge» forteller for øvrig at  det nå også selges såkalte opprinnelsesgarantier for kraft til både tyskere og nordmenn. Tyske bedrifter kan selge sine produkter som om de er laget med ren energi, takket være importert norsk vannkraft. Norske bedrifter kan kjøpe den samme garantien. Men hvilken verdi har denne garantien når 85% av industriens kraft er fossil eller fra atomkraft?

Den meget ubehagelige tanken jeg får er at ACER kampen alt er tapt. Norge har i praksis mistet kontrollen over egne energiressurser på Mammons alter. Samtidig har norsk industri mistet sine konkurransefordeler. Nå er det konkurrentene i Europa som hjelpes, av et «bevisstløst» flertall på Stortinget?

Stortingets flertall har uansett sørget for, gjennom godkjenning av kabler til kontinentet og tilhørende økonomiske frislipp av energimarkedet at bildet som har blitt tegnet over her kan dokumenteres.

Reellt ren og ekstra billig energi for oss alle, men mest for norsk industri synes å bli mer og mer et fjernt minne? Pengene har ordnet det vi protesterte mot ACER for?

Tar jeg feil? Er spent på tilbakemeldinger fra lesere av State of Globe!

Kilde: Svak krone kan gi dyrere strøm – Strømpriser – Privat – E24

5 kommentarer om “Norge kontrollerer ikke lenger våre vannkraftressurser”

 1. Første gang j leser noe fra stateofglobe å antagelig siste. Er dette også en slik tulle nyhets side? Kan umulig være seriøst ment selv om det er litt sanning i det som er skrevet.

  Svar
 2. Jeg kjøper dine resonnementer kort å godt fordi så lenge Erna får sitte i fred og styrte vårt land uten at folket reagerer så mister vi absolutt alt. EU kan fremme hvilke krav som helst til kommunistene på tinget, de blir signert! Jo større krav jo bedre er det. Når Ola og Kari så smått begynner tørke søvn ut av øynene og aner uråd fordi pengene ikke strekker til og familien plutselig står på gata, ribbet for eiendeler og rettigheter vil det uansett være for sent. Ihvertfall inntil noen kommer til unnsetning! foreløpig går det raka vegen til helvete. Det vil ta noen år før vi ser oppgang mistenker jeg.
  Arne over forstår pent lite hva som er på vei.

  Svar
 3. Du skriver over at pengene har overtatt. I realiteten er jo dette en snik-kampanje for en sentralisering og kontroll over forvaltningen av alle natur-resurser. I første runde under EU, og som i neste trekk blir den nye teknokratiske verdensordenens monopol på alt, og da mener jeg ALT! Jeg tror all privat eiendomsrett opphører enten rundt 2025 eller 2030
  Men jeg håper og tror at planen deres strander og at de forræderske sjakalene som står bak agendaen også her til lands blir tatt ut for alltid.

  Svar
 4. Norge vil ikke ha noen innflytelse i og med at vi ikke har stemmerett. Fremtiden ser dyr ut…Det blir tatt av primærressursene våre, og solgt tilbake for dobbel pris. Akkurat slik de har gjort med videreforedling av fisken vår. Hva vil EU ha neste gang mon tro….det kan vi med letthet gjette oss til..

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.