Stortingets debatt om FNs Migrasjonsavtale avslørte tillitskrise mellom folk og regjering

Etter å lest rapporter fra FrPs utløste behandling i Stortinget av FNs Migrasjonsavtale før jul, synes det åpenbart at Stortingets flertall er helt blinde for hvordan deres gjentatte brudd på folkeviljen har ødelagt tilliten mellom folket og dets ledere.

Jeg ble minnet om dette da jeg 1. januar hørte statsminister Erna Solbergs nyttårstale og hennes uttalelser om Norge som et samfunn » … med tlllit og små forskjeller». De aller fleste nordmenn er nok enige om viktigheten av det. Tillit er noe av det viktigste limet vi har i vårt samfunn. Men når det sies av statsministeren for en regjering som på 6. året gjennom sin streke EU tilpasning synes å gjøre alt for å bryte ned tilliten mellom folk og dets ledelse reduserer det etter min oppfatning tilliten enda mer. Fullstendig kritikkløs tilpasning til et EU der det norske folk to ganger har sagt NEI, med god margin er i min verden et tillitsbrudd av dimensjoner. Spesielt når det også innebærer nær konsekvente brudd på den norske Grunnlovens §115.

Var det dette vi valgte våre ledere for?

I min verden er tillit noe man gjør seg fortjent til, og gjensidig respekt og hverandres roller og avtaler er helt grunnleggende. Har det norske folk gitt Stortinget rett til å avgi norsk suvernitet til EU, eller FN for den saks skyld? Fortjener politikere som arbeider på tvers av folkets vilje vår tillit?

Hvordan våger de å tråkke på Ja Vi Elsker? Hvordan våger de å tråkke på den enheten alle kunne se mellom vår konge og hans folk da Kong Olav døde 17. januar 1991, og enda mer hvordan våger de å glemme folkets enhet i to folkeavstemminger? Betyr Nei til EU at Stortinget flertall til stadighet kan bryte Grunnlovens §115, slik at de kan overføre den reelle makten Norge i praksis til EU uansett?

Ja jeg vet at en hver politiker som er for EU/EØS vil mene det jeg skriver i avsnittet over her er helt urimelig og helt feil. Men hva blir summen av «lite inngripende» myndighetsoverføring når det blir mange nok av dem? Hvorfor lar vi Stortingets flertall holde på med dette? Hvordan kan landets statsminister stå i beste sendetid på TV og snakke om tillit, mens tilliten metodisk brytes av hennes regjering? En statsminister som på toppen av det hele jobber direkte for overnasjonale FN, mens hun er vår statsminister. Du kan lese om hennes åpenbare forbilde Angela Merkel og om Solbergs FN jobb her. Sjekk og linkene i denne saken nøye.

Erna Solberg har ansvar for å implementere det som i praksis må sies å være FNs hovedplan for globalisering, Agenda 2030.

Hva er globalisering om ikke nedleggelse av nasjonalstatenes rett til å styre seg selv? Vil vi at Norges statsminister skal jobbe for dette?

Her kan du lese om politikere som i hvert fall når det gjelder EU/maktoverføring fortjener vår tillit.

Kilde: 14 franske forsvarstopper med åpent brev til Macron: – Ikke signer FNs migrasjonsavtale | Resett

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.