Så mange ønsker å migrere til vesten

Den 12 desember vedtok FNs medlemsland migrasjonsplatteformen i Marrakech.  Gallup, et amerikansk opinionsundersøkelsesselskap, intervjuet mellom 2015 og 2017 nesten 500 000 voksne i 152 land .

Selskapet foretok en ny undersøkelse i forbindelse med migrasjonsplatteformen, der det målte en ny potensiell netto migrasjonsindeks (PNMI) for å undersøke hvordan fri bevegelse av emigranter  med mulighet for permanent bosetting, kan påvirke befolkningstallet i ulike land.

Indeksen forutsier ikke fremtidens migrasjonsmønster. Men den sier noe om hvilke type mennesker som tiltrekkes de ulike » vertslandene». I tillegg anslår den hvor stor andel av kompetent arbeidskraft, altså «hjerner» i de ulike land som kommer til å flytte til utlandet. Undersøkelsen inkluderer ikke land med utvalgsstørrelse på under 200 respondenter for den siste nevnte målgruppen, «hjerner».

Undersøkelsen indikerer at Marokko vil miste 19 prosent av sin voksne befolkning og 29 prosent av ungdomsbefolkningen. Gallupen hadde tilgang til et utvalg på færre enn 200 personer som representerte målgruppen «hjerner» i Marokko. Dermed er denne gruppen fra Marokko ikke representert i rapporten.

Algerie kommer til å miste 31 prosent av sin voksne befolkning, 44 prosent av ungdommen i alderen 15-29 år, og 40 prosent av sine «hjerner» og Tunisia vil miste opptil 27 prosent av sin voksne befolkning, 30 prosent av ungdommen og 44 prosent av sine hjerner.

Mauritania vil miste 25 prosent av sin voksne befolkning og 33 prosent av ungdommen, mens Libya vil miste 16 prosent av sin voksne befolkning, 19 prosent av sine unge og 25 prosent av hjernen.

Mest attraktive destinasjoner for emigranter

De 10 mest ønskede landene for potensielle innvandrere er USA, Canada, Tyskland, Frankrike, Australia, Storbritannia, Saudi Arabia, Spania, Japan og Italia.

De andre ønskede landene er Sveits, UAE, Singapore, Sverige, Kina, New Zealand, Russland, Nederland, Sør-Afrika, Brasil og Tyrkia.

158 millioner voksne emigranter ønsker å flytte til USA. Canadas og Australias befolkningstall ville mer enn dobles.

Ifølge en studie fra opinionsundersøkelsesselskapet ReKrute, svarte 91 prosent av marokkanske fagfolk i alderen 35 eller yngre, at de ønsket å flytte til utlandet for å finne bedre arbeidsforhold og livskvalitet, som inkluderer helsevesen og komfort. Unge, velutdannede marokkanere foretrekker europeiske land.

Canada tiltrekker seg 37 prosent av marokkanske fagfolk, og dermed er den hotteste destinasjonen, ikke bare for marokkanere, men for mange mennesker i verden, ifølge rapporten.

Marokkanske leger og legespesialister, opplever tøffe arbeidsforhold. De er underbetalt og er heller ikke særlig ettertraktet i utlandet.


Uregelmessig migrasjon i Marokko

Ifølge en undersøkelse fra det marokkanske markedsføringsbyrået Sunergia og nyhetsutgaven L’Economist utgitt i november, svarte 59 prosent av mulige emigranter i alderen 15-24 at de ikke ville nøle med å migrere om de kan.

Kilde:
https://www.moroccoworldnews.com/2018/12/260207/gallup-morocco-lose-29-youth-free-migration/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.