God Jul og et utrolig spennende og Historisk Nytt År!

Selv om det nok blir noen flere saker til som vil komme her på State of Globe fram mot julaften og nyttår benytter jeg likevel anledningen til å ønske alle State of Globes lesere en Riktig God Jul!

2018 har vært et urolig, men like fullt svært spennende år. Min påstand er at vi lever i et historisk «veikryss», der verdens folk kan få reell demokratisk styring eller verden vil utvikle seg til grusomt globalt diktatur. Det som skjer i USA, Russland og Kina nå er vesentlig større og annerledes enn noen synes å ane. De ser en tilsynelatende helt sprø president, og tolker alt ut fra hva han eller motstandere sier. Personlig tenker jeg at de helt overser, ikke vet, eller har glemt hva politikk næringsdrift og ikke minst etterretningsvirksomhet på globalt nivå faktisk er. Målet betyr alt! Alle midler tas i bruk, inkludert løgn, bisarr oppførsel, nesten hva som helst for å vinne kampen og nå målet.

President Trump har utvilsomt sagt sannheten om sitt viktigste mål, og det er å «tørke ut sumpen» i Washington og gjennom det gjøre «America Great Again». Med det mener han å fjerne korrupte politikere, banker, medieeiere og andre som kjører på kun for egen vinning, og gjerne starter en verdenskrig om det tjener dem selv og deres venner.

Washington og deres globale selskaper har vært fullstendig inntatt av dette og har drevet et privatisert og ekstremt imperialistisk globaliseringsprosjekt helt siden i hvert fall siden 1963, da Kennedy ble myrdet. Trump har utfordret prosjektet på det meste dramatiske. Et prosjekt som via oppheving av gullstandarden i 1971 og ikke minst Vietnam-krigen etablerte den privatiserte ny-kolonialiseringen, les globaliseringen som har preget verden så fullstendig siden verdens første TV-sendte krig, Vietnam-krigen.

På bunnen av alt dette ligger ikke minst penger, men også makt. Man kan utvilsomt spørre hva forskjellen på penger og makt er?

I Donald Trumps 2018 vil svaret være at penger er makt via realverdier som gull. Der er den bærekraftige makten. Så kalte verdipapirer og andre angivelige verdier er også penger, men makten knyttet til disse pengene er på vei til å bli en stadig større illusjon. Et stort pyramidespill for å trekke folket realverdier ut av markedet. Folket får gjelden, men den presenteres som verdier. Realverdiene går til de store bankene og deres eiere. Bare følg børsene nå kan vi alle se dette, akkurat Bitcoinfolket kunne se det da den verdiballongen sprakk for en tid tilbake. .

2019 kommer til å bli realverdienes år. Et enda mer heftig år enn 2018, både innenriks og ikke minst globalt.

For i 2019 tyder alt på at vi får se det endelige «slaget» mellom «sumpen» og dem som hjalp Trump til makten. «Sumpen» har visst fra Dag 1 at dette oppgjøret vil komme og at det blir brutalt. Fengsel, rikdom som blir verd 0 osv. Derfor det voldsomme fokuset og støyen rundt Trump, forsterket av Trumps åpenbare ego. Men han er bare en frontfigur. De virjkelige ryddefolkene er ikke så åpenbare, selv om 3 US Marines generaler i kretsen rundt ham sier sitt.

Den 28. februar forsvinner den siste av disse fra Trumps kabinett. Forsvarsminister Jim Mattis trekker seg fra Trump. Nye generaler kan være på vei inn, men i liten grad US Marines folk som nå. Generaler fra hæren ser ut til å overta, mens USAs kanskje mest kyniske og noen vil si brutale justisminister i nyere historie, Bill Barr synes å bli Trump nye mann i den stolen. Han jobbet også for Bush senior i samme jobben. At han kan være på vei inn og Mattis på vei ut fra Trumps kabinett er tydelige signaler at det store oppgjøret kan være nær. Barr er en «take no prisoners jurist» om vi skal se på hva han har gjort til nå. Noe som ikke lover godt for Trumps motstander «sump».

Etter et stygt og for mange sikkert skremmende oppgjør bli det nok en tid med store omveltninger, noen 2019 høyst sannsynlig vil bære mye preg av. Men reaksjonen fra verdens befolkning vil nok avgjøre hvor lang tid dette vil ta. For etter dette har jeg enormt stor tro på at vi vil få en ny og utrolig spennende verden der store kriger i langt tid vil bli helt umulig å starte. En tid for fred. En fred som Trump, Putin og Kina president vil kunne bli anførere for, bare de alle tre får kontroll over sin egen såkalte dypstat. Noe det synes som om ingen av dem har pr, 22. desember, med et mulig unntak av Putin.

Jeg har på denne bakgrunn utrolig både tro og håp på fremtiden, 2019 inkludert  og er dypt takknemlig for å leve i en historisk tid som nå!

State of Globe vil etter beste evne søke å navigere for oss alle gjennom det som skjer. Følg oss videre.

Nyhetsbrev planlegges også endelig å komme i 2019, og annonsene vil forhåpentlig vis bli stadig mer relevante. Takk for alle som har funnet disse interessante og sjekket dem ut også. Det hjelper oss å betale regningene for å holde nettstedet oppe.

God Jul og Godt Nytt År!

2 kommentarer om “God Jul og et utrolig spennende og Historisk Nytt År!”

  1. Hei,er bare nysgjerrig på hvem dere betaler regninger til? Trodde naivt at å ha en blogg var gratis,og heller et medium man kan tjene litt penger på?

    Svar
    • Her må jeg innrømme at jeg ikke helt forstår hva du spør om? Denne bloggen koster ca. 6000 kroner i året å drifte. Må ha en relativt kraftig dataløsning for bloggen fordi den kan hamye trafikk. Opp til 6500 besøk om dagen. Da er det ikke regnet inn en eneste krone for å dekke arbeidstid, innkjøp av litteratur og slikt for å kunne være kunnskapsmessig oppdatert nok til å drive den og ikke mist skrive for den. Pr nå dekker annonser som folk klikker på omtrent 5000.-/år. En gratistjeneste kunne ikke levert de behove denne bloggen søker å dekke.

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.