Produksjon av elbiler og smartmobiler viktig årsak til grove voldtekter av kvinner i Kongo

Den enorme etterspørselen etter billige elbiler og smarttelefoner har store menneskelige konsekvenser i Kongo, sier fredsprisvinner Denis Mukwege. Han frykter det kan føre til mer konflikt i hjemlandet. Dette skriver NRK.

Årsaken er relativt enkel. Produksjon av både elbiler og smartmobiler medfører voldsomt behov for mineraler etc., som det finnes mye av i Kongo. Men lite andre steder. I praksis snakker vi om at behovet er større enn tilbudet. Dette driver priser opp, som igjen betyr at situasjonen er som et fluepapir for alle som vil tjene mye penger med minst mulig innsats.

Den ubeskrivelig grusomme behandlingen av kvinner i de mineralerike områdene i Kongo handler om at kvinner føder barn, og det i områder sterke pengekrefter grunnet de verdifulle råstoffene vil ha menneskene ut. Innbyggerne står i veien for tyveri av råstoffene i området. Råstoffer som er helt nødvendige for våre elbiler og smarttelefoner.

Hva tenker den såkalte miljøbevegelsen om dette? Hva tenker klimareligionens «evangelister»? Hva tenker vi alle? Kvinner, barn som fysisk ødelegges til de mest ubeskrivelige er verd prisen?

Kilde: Mukwege kritiserer elbil-industrien: – Vi har alle et ansvar for konflikten i Kongo – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer

En kommentar om “Produksjon av elbiler og smartmobiler viktig årsak til grove voldtekter av kvinner i Kongo”

  1. Og alle som fekk, eller får med seg Mukwege sitt nobelforedrag, bør og få med seg kva som er vegen å gå for å få slutt på dette? Her var hovudfokuset vanstyret i Kongo, kriminaliteten, uverdige arbeidsforhold innkl. barnearbeid, og verda sin til no mangel på handling i forhold til dette. Eg oppfatta ikkje at løysinga er å reversere elbil-satsninga og andre tekniske framsteg. Men som forbrukarar må vi krevje at produsentane garanterer at ressursane ikkje kjem frå gruver med utakseptable arbeidsforhold eller illegal produksjon og kriminelle nettverk.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.