Fransk politi støtter egentlig drivstoffopprøret

Den franske presidentens foreslåtte drivstoffskatt er like upopulær hos politiet som blant vanlige borgere.

Politifolkene føler det svært vanskelig å måtte undertrykke «De gule vestenes» protester. For «i vårt hjerte» støtter de fleste av oss protestene, forteller politifolkenes fagforeningsleder Alexandre Langlois den russiske TV kanalen RT.

Politifolkene i Paris bor langt utenfor byen og har derfor lang vei til jobb. Grunnen er blant annet at de ikke skal risikere å måtte arrestere sin egen nabo. Derfor svir avgiftsøkningen også kraftig for dem.

Til nå har ambulansesjåførene støttet folkets protester. Da selv politiet for få dager siden sendte dette kraftige signalet kunne president Macron risikert å miste fullstendig kontrollen. Dette er nok den egentlige bakgrunnen for at avgiftsøkningen utsettes.

I tillegg varsles storming av «Bastillen» kommende lørdag. der mer enn 100.000 ser ut til å kunne komme.

Det ryktes for øvrig at Franrike er «testlab» for et massivt prisangrep på nettopp drivstoff, i regi av eliten som egentlig styrer oss alle. Sammenligner man utslippene i Frankrike kontra Tyskland lå de i 2014 lå Frankrike i følge Wall Street Journal på omlag halvparten. Hvorfor Tyskland slipper unna nå kan man da kanskje spørre seg om?

Kilde: ‘Most cops support Yellow Vest protesters over Macron’ – France police union chief to RT — RT World News

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.