De kan krasje EU – og det globale finanssystemet

Folk som har fulgt mitt informasjonsarbeid en tid vil vite at jeg har nevnt den tyske gigantbanken  Deutsche Bank og det kanadiske gruveselskapet Glencore som «kanarifuglene» i det globale finanssystemet. Ryker de ryker alt kort tid etter. Fjerner du de nederste kortene i et korthus …

De siste ukene har det gått fra vondt til verre for Deutsche Bank, som også er verden største derivatholder. Myndighetene har raidet banken, slik de gjør noe noen mistenkes for noe kriminelt, i dette tilfellet svindel og hvitvasking. Deutsche Bank har ikke bidradd til å øke tilliten til et globalt bankssystem i fritt fall. Det internasjonale pengefondet, IMF kaller banken «den farligste banken for hele det globale pengesystemet».

I videoen over her går økonomi- og jussprofessoren William Black ved Universitetet i Missouri enda hardere til verks og kaller Deutsche Bank «Tysklands største kriminelle foretak». Han begrunner dette samtidig som han tviler på at noen tør ta det nødvendige oppgjøret med dem. De er for store.

Det er ganske så åpenbart at ryker Deutsche Bank så er det også over og ut med et tysk dominert EU, slik vi kjenner det. Noe som er et meget interessant bakteppe for alt hva vi nå ser fra EU. Tenker spesielt på Brexit og et Øst-Europa som går sin egen vei, samtidig som Macron og Trump går til ordkrig. Trump vil i praksis nedlegge EU, mens Macron vil øke EUs militærinnsats for blant annet å forsvare seg mot USA.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.