Globalt anarki fryktes når den globale gjeldsboblen snart sprekker, men anarki kan unngås

Om folket, spesielt amerikanerne våkner og tar de nødvendige grep tror jeg nok at det verste som her antydes kan unngås.

At vi får en kontrollert resett av verdens finanssystem er ganske åpenbart nå for alle som har fulgt utviklingen over tid.

Men det skal bli utrolig interessant å se hvordan den ubetalbare gjeldsbelastningen for verdens nasjoner vil bli løst i en slik resett. For den globale gjelden er så stor i forhold til verdens totale BNP at den i praksis ikke er mulig å betale tilbake. Spesielt i en verden som nå der offisiell gjeld er en ting, men hvor kanskje den vesentligste gjelden i praksis er skjult som finansielle instrumenter.

Hva hver og en av oss kan gjøre er sikre våre egne verdier, gjennom å ha nok mat og andre livsnødvendigheter. I tillegg bør vi være oppmerksom på dette, og kjøpe realverdier som sølv og gull mens prisene fortsatt er til å leve med. Sølvet er faktisk til og med svært kunstig lavt. Gjør vi alle dette og alliansen som nå rydder opp i gjeldshelvetet går så forsiktig som mulig frem, slike det har sett ut til at de har gjort til nå kan hele prosessen gå rimelig bra, tenker jeg.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.