Ferdigkokt vann, rett fra kranen

Det finnes utallige redskaper som lover praktiske og enkle løsninger. Kjøkkenskapene fylles av vannkokere, eple-skrellere og pastamaskiner som sjeldent brukes. Alle ønsker et funksjonelt kjøkken, men kjøkkenredskapet som gjør hverdagen enklere, er det mange som ikke kjenner til.

Quooker – den kokende vannkran – gir deg muligheten til å tappe kokende vann direkte fra kranen. Dette innebærer ingen ventetid, kun en vridning på kranen, og man kan trygt og enkelt få kokende vann til hverdagens gjøremål. Hemmeligheten ligger i beholderen under vasken. Én kran gir kaldt, varmt og kokende vann, og kan erstatte andre redskaper som tar opp plass på kjøkkenbenken, for eksempel kaffetrakteren og vannkokeren. Vannkokeren blir hovedsakelig brukt til kaffe og te. Det tar i gjennomsnitt 3,15 minutter å koke vannet – og i mange tilfeller kokes mer enn det som behøves. Med en Quooker reduseres tiden til 0,20 minutter, vannet tappes direkte i koppen og dermed vil ingenting gå til spille. Kokende vann direkte fra kranen har også mange andre bruksområder.

Kokende vann brukes også mye til matlaging. Før pasta, pølser eller grønnsaker legges i kjelen tar det i gjennomsnitt 6 minutter før vannet koker. Med kokende vann tilgjengelig i kranen minimeres denne ventetiden og tiden det tar å lage middag reduseres.

Når tiden er inne for rengjøring, er det fristende å bruke oppvaskmaskinen for å løse problemet, men oppvaskmaskinen holder ikke høy nok temperatur til å desinfisere. Spesielt kniver, skjærebrett eller fjøler som er i kontakt med kjøtt, bør skylles i kokende vann – og da er det hendig å ha det tilgjengelig direkte i kranen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.