Downs barn: Legen hadde bestilt abort før moren ble spurt

Benedicte valgte bort babyen i magen som hadde Downs syndrom. Legen hadde bestilt abort allerede før hun ble fortalt at barnet hun bar på hadde Downs.

Hun var fire måneder ut i svangerskapet og det var kort tid igjen til 22 ukers grensen for abort på dette grunnlaget. Men at legen tar bestemmelsen før moren vet noe . Hvordan kan det forsvares?

Hvor er samfunnets forsvar av menneskeverd for barn med Downs?

Hvordan kan man ha fri abort opp til 22. uke bare fordi et barn har et kromosomproblem?

Kan man garantere at fostervannsprøver etc. som angivelig viser Downs er 100% sikre? Er det ikke rom for feil?

Hva skal mennesker med Down tro om sin egenverdi i et samfunn som behandler dem på denne måten? Et samfunn  der legen bestiller abort selv før han har snakket med moren?

Hva slags samfunn er det vi utvikler? Et samfunn der man etter hvert til å med kan bestille at barnets kjønn og de og de egenskapene? Går vi med åpne øyne inn i den totale perversjon av vår menneskelighet? Å så fall blir vi jo alle kun biologiske roboter.

Jeg vet selvfølgelig at noen barn med Downs kan vær ekstremt handikappet ved fødselen. Det er ikke et enkelt valg å sette et Downs barn til verden. Hva jeg skriver her er ikke en kritikk av enkeltmennesker som ikke makter tanken på dette. Alt jeg skriver handler om samfunnet som helhet. Hvilken vei er det vi går? Skal alt bli så enkelt og smertefritt at vi mister menneskeverdet på veien?

Kilde: Velge bort et barn – – Jeg følte på mye skam. Både fordi jeg tok livet av mitt eget barn, og for at jeg fikk et barn som ikke var friskt – KK | Inkluderende, ekte og med glimt i øyet

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.