Regjeringen synes å ville overføre maten vår til EU også!

En ny avtale mellom Norge og EU mer en dobler tollfri import av storfekjøtt fra EU-land. Bondelaget frykter norske bønder vil rammes av konkurs. Det er Nationen som melder dette!

Hvor går egentlig grensen for denne regjering? Hvor går grensen for å gi EU alle rettigheter i Norge, mens Ola og Kari Nordmann må betale regningen for hva 70 % av oss ikke vil ha?

Har regjeringen blitt den lokale EU-kommisjonen og Stortinget kommisjonens administrasjonskontor? Selv om det er et mindretall der som forstår mye av min opprørthet. Vi må ikke legge alle på Stortinget i samme EU boks. Men likevel. Hvor går grensen for politisk tilpasning til EU i et land der minst 70% er mot det samme EU?

I tidenes kriseår for norsk bondestand, der storfe må slaktes som aldri før, gir regjeringen en en skikkelig gavepakke til et gjennomindustrialisert EU landbruk. Som dermed kan konkurrere ut våre norske matprodusenter, mens de likevel ligger nede. Dump prisene, sier regjeringen? Ikke gi våre egne en sjanse?

Ja, jeg jeg er veldig tabloid og opprørt nå. Men hvor lenge skal akseptere formalistisk tåkeprat rundt EU fra våre politisk ledere?

At regjeringen sparker spesielt småbrukerne slik, mens de ligger nede er hva som opprører meg mest? Både fordi ingen skal sparkes mens de ligger nede og fordi regjeringen dermed så langt jeg kan se også truer norsk selvforskynthet for mat. For hvem skal produsere mat her til lands om bøndene må kaste kortene? Det er greit at vi blir matgisler for EU. Kina, eller hvem det nå måtte være?

Hvor går grensen når nok er nok?

Kilde: Nationen – distriktenes næringsavis

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.