EU-kommisjonen med solid skudd for den finans-teknologiske baugen

Etter at representanter fra finanskapitalen og det politiske systemet i årevis har agitert for å avskaffe kontanter, er EU-kommisjonen helt overraskende kommet med en intern rapport som sier at avskaffelse av kontanter vil være meningsløst. Steigan.no melder dette.

Rapporten er selvfølgelig svært gode nyheter for en som meg, som har kjempet så lenge for kontanter. Men jeg ville neppe vært den jeg er om jeg ikke samtidig forsøkte å se hva som kan ha ledet til en rapport som denne? Hva kan ligge bak, ut over det rapporten selv forteller? Kan vi nå si at kampen er vunnet?

Svarene på dette tenker jeg er vesentlige for å forstå hvor viktig rapporten egentlig er for kampen for kontanter. I rapporten kan vi lese at den er en konsekvens av en lengre prosess angående terrorfinansiering. Det er sikkert riktig, men er den også en del av et større politisk spill, om de europeiske bankenes fremtid? Handler den også om EUs mangeårige kamp mot amerikanske nettgiganter som Facebook, Google, Apple og andre? Mange vil vite at disse nå går inn på bankenes betalingsenemerker. Eller er den en del av forberedelsene før EUs banksystem kollapser?

Riktignok sier all erfaring med byråkratiet, spesielt et så omfattende som EUs at alt som skjer i realiteten bør leses som det står. Samt at vi også må se at byråkratiet alltid skaffer seg selv mer å gjøre. Byråkratisk selvoppholdelsesdrift.

Grunnen til at jeg like fullt stiller slike spørsmål er ikke for å ta fra noen gleden over en rapport det er all grunn til å glede seg over. Det handler vesentlig mer om at rapporten ikke må bli en unnskyldning til å tenke at nå er kampen vunnet.

Man bør først og fremst stille spørsmål om hva som gjør at rapporten kommer nå? Hvorfor går EU kommisjonen nå i realiteten til angrep på egne banker? Handler det bare om at terrorfinansieringsproblemet var betydelig overdrevet? Spesielt underlig kan det synes å være når man vet at EUs største bank, Deutsche Bank kan stå for fall nær sagt når som helst. Et fall så stort at alt vil kunne gå med i dragsuget.

Er det den Europeiske Sentralbanken ECB som egentlig står bak? Handler det om sikre Euro som valuta før kommersielle banker må kaste kortene? Vi må aldri glemme at sentralbanker  lever av kontanter, og at det å sikre dem kan bety liv eller død for ECB/Euro i et så finansielt sårbart område som EU nå er.

Kilde: EU-kommisjonen: – Avskaffelse av kontanter ville være meningsløst | steigan.no

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.