Microsoft-sjef: Teknologisk er Orwells «1984» her allerede

Det er ikke akkurat hverdagslig at Microsoft, eller et av de andre verdensledende IT-selskapene direkte innrømmer at vi teknologisk nå er i de uhyggelige scenarioene som tegnes i boken til George Orwell «1984» og i skremmende filmer som «Minority Report«.

Microsoft-sjefen Brad Smith vil ha politikerne i USA på banen, og det bør vel vi også her? Selv om lovverket er bedre i Norge enn i USA?

Rent konkret handler Smiths advarsel om ansiktsgjenkjenning, som har blitt ekstremt avansert og er mest nøyaktig når det gjelder hvite menn. I Kina har det allerede blitt tatt i utstrakt bruk i det nye ultrauhyggelige totalitære poengsystemet som kineserne har innført. ALT en kineser gjør, hvor han er, hvem hans snakker osv. havner i en database drevet av kinesiske myndigheter. Denne gir innbyggeren poeng som skal angi hvor god borger han/hun er. Underforstått , som gjør at han/hun er en politisk korrekt borger. Poengene avgjør om han/hun kan få jobb og andre «samfunnsgoder», alt etter hvor godt tilpasser seg myndighetenes ønsker.

«1984» er med andre allerede innført i Kina. Et Kina som vil overta verdenshegemoniet etter USA. Skal vi uten motstand la «1984» komme hit også? Eller skal vi virkelig lytte og reagere når selv en Microsoftdirektør kommer med en advarende finger?

Kilde: Facial recognition technology: The need for public regulation and corporate responsibility – Microsoft on the Issues

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.