Vi vil aldri slippe unna gull i vårt pengesystem

Det er mange flotte, engasjerte og idealistiske mennesker som så intenst gjerne vil endre på den urettferdige og for mange så blodige verden vi bor i. Jeg applauderer alle som en. Hva verden mangler mest er nettopp mennesker som vil noe godt for verden, og som er villige til å ofre goder i eget liv for å komme dit. Men jeg skulle like fullt ønske at flere forsto at man må velge sine kamper med omhu. For å kunne endre må man også vite hva man ikke kan endre. Uansett grådighet, gull er noe vi aldri vil slippe unna.

La meg forsøksvis forklare.

Pengesystemet er det jeg oftest ser at folk vil endre, og det er ikke uten grunn. Det er sant at penger er roten til alt ondt. Men er det fordi pengesystemet er problemet eller har det vel så mye med menneskehjertets egofokus og grådighet å gjøre? Endrer vi hjertene selv om vi endrer systemet? Det er et spørsmål jeg tenker at vi alltid må stille.

Når det gjelder pengesystemet så må man forstå at dette er det menneskehetens «blodomløp». All organisering av menneskets tilstedeværelse på denne jorden har pengesystemet som fundament. Det har blitt utviklet slik fra tidenes morgen, men spesielt fra tiden i Babylon. Det var babylonerne som først forsto at man kunne skape «penger ut av ingenting». Hvilket grunnleggende sett bare er en måte å sentralisere makt på noen få hender på. Der noen kan lage penger ut av ingenting kan de også kjøpe opp alle realverdier for ingenting. Og ettersom det bare er «noen utvalgte» som kan gjøre dette gir problemet seg selv. For å si det svært forenklet.

Dagens banksystem er i prinsippet ikke annet enn en «sivilisert» utgave av babylonernes gamle system. Fiat-systemet, som vi i dag har kan være veldig bra for rask økonomisk vekst. Men det forutsetter at banker holder sine hender rene og at ingen utnytter de opplagte mulighetene for nettopp å utnytte systemet til egen fordel.

Den eneste reelle verdien i et fiat-system er rentene. I tllegg kommer at når kommersielle banker har rett til å trykke penger med kun sikkerhet i kunders vilje til å betale dem tilbake, har fristelsen helt åpenbart blitt for stor. Penger har blitt lånt ut over en lav sko, mens annet bankhåndverk med vesentlig dårligere inntjening har fått svi. Spesielt interessant  har det selvfølgelig blitt med forbruklån, der rentene kan gjøre selv mafiaen misunnelig. Hvorfor skal bankene opprettholde «dyre» filialer og ha «kostbare» kontanter i omløp når det er mer lønnsomt med utlån enn «å drive med narkohandel». Om jeg kan sette det slik på spissen?

Nå er det globale fiat-systemet fullstendig ødelagt av gjeld som aldri kan betales tilbake. Problemene Hellas hadde er for ingenting å regne i forhold til problemene med verdens totale gjeld. Den er på god vei mot 250 tusen milliarder dollar, i en verden der det globake brutto nasjonalproduktet ligger på under 80 tusen milliarder. Vi snakker om 3 gangen. Hellas hadde 1,8 gangen, på det verste.

Man kan håpe og tro at penger ut av ingenting kan reguleres politisk, men da er man etter mitt syn farlig naiv. Amerikanerne har et uttrykk: Money talks, bullshit walks. Den som kontrollerer pengesystemet kontrollerer alt. Ingen politiker kan i prinsippet regulere noe som helst uten støtte fra pengemakten. Uten penger, ingen politikk. Den eneste veien utenom dette er aktivisme.

Men å bytte ut en godt betalt politisk jobb med mildt sagt økonomisk usikker aktivisme krever en integritet som svært få innen politikken synes å ha. Noen finnes, og de som personer bør få all vår støtte, nær sagt uansett partitilhørighet. Like fullt, aktivisme må folket stå for selv. Systemet er nå så ødelagt at vanlige politiske skillelinjer ikke er så viktige.

Med dette har jeg lagt en bakgrunn for at behovet for endring. men hva kan endres?

Siden 2009 har såkalt kryptovaluta, med Bitcoin i spissen utviklet seg til å bli en protestbevegelse som nok hadde de beste intensjoner da den staret. Men de trodde at man kan bekjempe systemet ved å digitalisere det som ikke har reell verdi. All slik digitalisering vil før eller senere bli manipulert, hacket eller på annet vis ødelagt som alternativ.

Den mest effektive varianten for å stoppe dette er nok å ikke gjøre særlig annet å la markedsspekulasjon gjøre jobben. Slik det har blitt gjort med Bitcoin. Noen andre de andre, spesielt Litecoin og Ethereum synes å ha et potensial, men de er uten en annen verdi enn hva markedet gir dem de også. Alt ligger i dataprosesseringen, mens markedet er noe avd et enkleste å manipulere.. Derfor er det god grunn til å tro at også disse vil ha et tidsbebegrenset liv som uavhengige valutaer.

Når det er sagt så er Ethereum bygget på en litt annerledes teknologi, og den har allerede blitt brukt i andre typer applikasjoner enn valuta. Derfor står den så langt jeg kan se på egne bein.

Gull, sølv, edelmetaller vil man aldri komme unna. Her er vi ved kjernen av poenget som jeg startet med, å velge seg sine kamper når vi ønsker oss et annet og mer rettferdig system.

Disse metallene har vært grunnlaget for vårt pengesystem siden tidenens morgen. ALT har blitt bygget rundt dem.

Det finnes et ultragigantisk hva vi kan kalle menneskehetens arvefond. Her finnes vesentlig mer gull enn de 180 000 tonnene som offisielt er tilgjengelig. Jeg har sett tall på 2 millioner tonn. Kanskje er det også mer. Poenget er uansett at ALT har blitt bygget rundt dette. Uansett gullstandard eller ikke så har dette gullet ligget «i kulissene». Det er like realistisk å lage et system uten dette gullet som det er å bytte ut blodomløpet på et menneske. I praksis umulig, fordi du vil ta livet av pasienten i prosessen.

Derfor oppfordrer jeg alle til heller å kjempe for et realverdi system der gull og sølv ligger i bunnen. Sannheten er nemlig at de globale bankene ikke har nevneverdig med eget gull i det hele tatt. Et gullbasert system vil derfor ta fra dem nesten all makt. Og med globale bankers herjinger med verden i hvert fall siden 1913 vil få ting skape en bedre situasjon enn akkurat det.

For øvrig tyder ting på at gjeninnføring av gullstandard også er noe av det som står på Trumps agenda. Hvilket er nok et moment som gjør motstanden så sterk. Dem som har bygget sin rikdom på papirflytting vil miste alt om gullstandard gjeninnføres. Og det vil den, før eller senere. Slik det ser ut nå må vi regne med at det vil skje i oktober måned. Både USA, Russland og Kina har antydet gullstandard på vei. EU derimot tyder mye på at vil miste Euro når dette skjer. Vil det EU vi kjenner kunne overleve det?

En kommentar om “Vi vil aldri slippe unna gull i vårt pengesystem”

 1. jo, man skal vekk fra alt av MATERIELLE målemetoder for verdi!!! Har man intuisjon /perspektiv til å se utenfor den akademiske boksen finnes mange løsninger. Kanskje 99% av alle problemer som enkeltmennesker, verdenssamfunnet og de enkelte nasjoner sliter med i dag – dreier seg om «penger» – eller mangel på disse.

  Og hva er da løsningen på problemet?

  Ja – den er mye mer nærliggende enn man tenker seg – og de VIRKELIGE visjonjære og klarsynte (som f.eks. Martinus fra ca. 1930 i hans «Livets Bog» del 1, 4.kap) har forutsagt denne enkle løsning:

  GANSKE ENKELT Å AVSKAFFE HELE PENGESYSTEMET SOM VERDIMÅLING OG «BETALINGSMIDDEL»!!

  Hva skal man da «betale» med spør man da. Ja – her er det nettopp den enkle løsning som både Martinus og også «kosmiske besøkende» (jf. logisk informasjon fra fysiske direktekontakter til dem) for lengst har kommet med: MAN BETALER MED SIN ARBEIDSTID, UTEN Å GÅ VEIEN OM PENGER. Kun EGEN YDET ARBEIDSTID HAR BETALINGSVERDI OG KAN IKKE KJØPES AV ANDRE. Den kan derved ikke spekuleres med av andre slik som det skjer i dag – der arbeidsytelsen er omgjort til penger. Og her er alles tid like mye verd – slik at f.eks. en som yter en arbeidstime i jordbruket – har like stor «betalingsverdi» som en arbeidstime for «en toppleder for en produksjonsbedrift». mer på https://galactic.no/rune/avskafpeng.html
  eller
  http://galactic.no/rune/moneyend.html

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.