USA behøvde Kina for å unngå krig med Sovjet. Nå er det omvendt

Det er kanskje ikke så mange som husker det, men på 70 tallet åpnet Kissinger on Nixon døren til Kina. De behøvde kineserne i kampen mot Sovjet. Nå behøver Trump Russland mot et Kina som har fått ambisjoner om å overta USA rolle som verdens mektigste nasjon. Hvem har sett dette i krigen mot Trump?

Det er mye som taler for at Trump ikke har planer om å videreføre krigmaskinen USA. Dette til tross for den voldsomme opprustingen av eget land og NATO som han nå står for. Mannen har ikke planer om krig. Til det har alt for stort egenmarkeringsbehov. Han vil bli den som får sitt navn i historiebøkene fordi han gjorde «Amerika stort igjen». Krig vil ikke gi ham et navnet han ønsker seg.
For å kunne «tørke ut sumpen» og stoppe krigsglobalistene i dypstaten, slik han gikk til valg på måtte han få en skikkelig makstruktur med seg. Dyptstaten er i praksis de fleste etterretningstjenestene, med CIA i spissen. Trump valgte militæret, med US Marines i spissen som sine bakspillere, vel vitende om alle de politisk valgte «skrivebordsgeneralene» som uansett ville falle ned på Dypstatens side.

Politiske valgte militære ledere er den viktigste årsaken til at mange militære ledere i USA ikke støtter Trump. Hans støttespillere finner man blant US Marines, med unntak av general John Allen og flaggoffiserer som ble mildt sagt dårlig behandlet under Barack Obama. Obama fjernet et stort antall offiserer. At Trump i tillegg har en åpenbart vanskelig personlighet gjør relasjoner for ham vanskelige, og en del av den manglende støtten kommer nok også derfra. Men det ser ut til at han uansett har de han behøver for å fullføre jobben han gikk til valg på.

Men det han behøver globalt er godt samspill med Russland. Stormaktsambisjonene til Kina har blitt for store, og vil også stå i veien for målet om å gi verdens nasjoner sin suverenitet tilbake. Krigsglobaliseringen ligger på dødseie under Donald Trump og Kina skal ikke få overta USAs rolle. D

Nå gjenstår å se om Putin er enig. At flertallet av amerikanske medier og svært mange kjente politikere på Capitol Hill ikke er enig det bildet jeg har tegnet er helt åpenbart. Deres frykt for Trump er åpenbart større en frykten både for å rasere eget land og 3 . Verdenskrig. Man bør kanskje spørre seg om hvorfor? Om Kina overtar er det greit, bare de får stoppet Trump. Slik ser det ut. Den relativt nære fremtid vil forhåpentligvis vise oss sannheten.

Kilde: 45 years ago, Kissinger envisioned a ‘pivot’ to Russia. Will Trump make it happen? – The Washington Post

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.