Smartelefon er som rottegift for små barn

IT-topper nekter barna sine smarttelefon og sender ungene på Steinerskolen for å beskytte dem mot den den massive digitale eksponeringen. Digital velferd er den nye trenden. Dette melder VG.

Det store 10.000 kroners  spørsmålet blir hva småbarnsforeldre her i ekstremdigitaliseringens Norge gjør, uavhengig av dette?

Om vi ser rundt oss bør vi kanskje bli skremt? Spesielt av regjeringens, med Erna Solberg og Trine Skei Grande i spissen, dyrking av digitalisering som om det var Jesu annet komme?

Bidrar de til å forblinde folk, småbarnsforeldre spesielt, for potensielle skadevirkninger for barn? For jeg tar vel ikke for sterkt i om jeg påstår at det synes å være en generelt lav forståelse blant småbarnsforeldre når det gjelder smarttelefonbruk og hva den kan bety for relasjonen mellom foreldre og barn? Både relasjonsmessig og kanskje også helsemessig?

Har barnets smarttelefonen for mange blitt en barnevakt mens foreldrene er opptatt med sin egen smarttelefon? Hva vet foreldre om potensielle skadevirkninger av skjermbruk og utviklingen av barns virkelighetsforståelse der bruken av digitale verktøy kommer i for tidlig alder? Hva kan de vite, i et land der sentrale medlemmer av regjeringen er digitalseringevangelister som «lover adgang til det lovede landet» for alle som bidrar til fulldigitalisering av i prinsippet alt og alle. Vi skal visstnok spare så mye penger på det, mens kontanter skal bli borte, Posten Norge skal mange steder nedlegges, alle skal ha digital postkasse mot det offentlige og innkjøp og vedlikehold av IT-utstyr blir skjult skatteøkning mens regjeringen skryter av lavere skatter.

Her har jeg ikke en gang nevnt strålingskader, mulig påvirking av DNA og annet skitt som spesielt kan påvirke små barn der hjernen ennå ikke er fullt utviklet. Om man studerer de relativt få uavhengige forskningsrapporter som finnes om hva spenningsfeltet, stråling etc. rundt smarttelefoner kan gjøre kan man få frysinger, i særdeleshet når det gjelder de minste av oss, Om man slår  disse sammen med det som nå er er faktum, at IT toppene beskytter sine egne barn mot digital ekspobering har vi så langt jeg kan se en meget ubehagelig situasjon,. Smartelefonen kan i praksis bli som rottegift for de minste av oss. Hvor mange av oss har tenkt på det?

Kilde: Nekter barna sine smarttelefon – VG

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.