Sparebank1: Med kontanter i sentrum!

Slik kan en virkelig bank drives! Jeg fikk nesten sjokk av glede da jeg i går besøkte Ringerike Sparebank/Sparebank1 og fant en bank som så til de grader har tatt kontanter på alvor! Kan alle med hjerte for kontanter sjekke sin egen lokale Sparebank1 filial og se om de er like bra? Jeg ønsker meg et hav av rapporter i kommentarfeltet under denne saken!!

For ordens skyld, det er ingen som betaler meg for å skrive dette. Men som grunnlegger av folkebevegelsen JA til kontanter er jeg selvfølgelig mer enn gjennomsnittet opptatt av å bevare fysiske kontanter i det norske pengesystemet. Personlig mener jeg å ha dokumentert at et samfunn uten fysiske kontanter vil være et samfunn der det reelle demokratiet etter hvert bare vil være en fjern drøm. Uten fysiske kontanter vil vi det totale overvåkingssamfunnet bli en realitet, enten det er ment slik eller ikke. Og uten fysiske kontanter vil våre små barn få store problemer med å forstå pengers verdi.

Kort sagt, vi MÅ beholde kontanter.

Men for å få beholde dem må vi faktisk bruke dem, og det i så stor grad at distribusjonskostnaden pr. mynt og seddel blir lav nok til at alle bankens argumenter om at kontanter er for dyrt forsvinner som snø under bårsolen. Kostnaden for bruk av kontanter blir lavere jo mer du bruker dem, fordi prisen på infrastrukturen som sikrer kontantene er mer eller mindre den samme uansett bruksvolum. Derfor er så mange av dem selvfølgelig også opptatt av å gjøre tilgangen til kontanter så vansklig som mulig. Da brukes de mindre og bankene kan si at folk distrubusjonen er for dyr for folk ikke vil ha dem.

Skal bankene få fortsette med det, eller skal vi holde kontanterhjulene i gang?

Sparebank1 på torget i Hønefoss er åpenbart en både demokrati- og kundevennlig bank. En bank etter mitt hjerte! Alt kunne gjøres med kontanter i enne banken, enkelt og greit selv. Og jeg fikk vite at det er automater i hver etasje.

Jeg håper sterkt og intenst at ALLE som sogner til Hønefoss begynner på bruke Sparebank1 på torget, og at ALLE samtidig sjekker sin egen lokale Sparebank1 bank. Er det like bra der?

3 kommentarer om “Sparebank1: Med kontanter i sentrum!”

  1. Sparebank 1 Nord-Norge sin filial i Alta har døgnåpen minibank for uttak og innskudd. Hvis man har konto i banken er det foreløpig ikke noe uttaksgebyr.

    Svar
  2. Sparebank1 Sr-Bank i Sandnes har i og utenfor sine lokaler; 3 minibanker, med valutauttak, 2 med innskudd, og veksleautomater. Tilgjengelig 24/7 om nødvendig.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.