Nå kan vi bli overvåket gjennom tykke vegger

Et forskerteam fra MIT har utviklet og testet en teknologi som kalles RF-positur. Teknologien bruker kunstig intelligens til å kunne se enkeltmenneskers kroppsstillinger og bevegelser gjennom solide vegger.

Dette er dessverre ikke noe nytt. Første gang jeg hørte om en slik teknologi var for omlag 10 år siden, da jeg jobbet i teknisk fagpresse. En norsk industrileder fortalte meg den gang at han var blitt tilbudt en slik teknologi, og at den allerede da var så avansert at du kunne leste teksten i avisen som personen på den andre siden av en betongvegg leste. Med andre ord kanskje mer avansert enn hva som beskrives i artikkelen som linkes på bunnen av denne kommentaren. Vi snakker ikke om et industrielt varmekamera, om vi kan si det på den måten.

Men han fikk aldri denne teknologien og like bra var nok det. For «menn i svarte dresser» kom med et tilbud som «ikke kunne avslås». Og siden hverken hørte eller så han noe mer til teknologien eller dem bak.

Jeg kan ikke huske at uttrykket «Rikets Sikkerhet» bli brukt, men det er vel rimelig å anta at en slik teknologi ikke skulle få slippe ut på markedet? Inntil nå, kan det se ut til.

Hvilket for så vidt er interessant. Dette tyder vel egentlig på pengemangel hos makten, siden de nå tydeligvis må kommersialisere sine «innerste hemmeligheter»?

Hva må til for at verdens befolkning stopper utviklingen av det verste innen denne overvåkingsgalskapen? For selv om de i artikkelen under her forteller om andre bruksområder vet vi alle at veien til helvetet alltid har vært brolagt med gode intensjoner. Kan det brukes til kontroll av oss alle, vil det bli brukt til kontroll av oss alle. Det vil jeg påstå kan mer enn sannsynligjøres ved å studere verdenshistorien.

Det hjelper egentlig ikke stort å beklage seg i sosiale medier om vi ikke samtidig struper pengetilførselen til utvikling av denne djevelskapen. Hvilket også betyr at vi må gjøre noe utenfor godstolens trygghet i hjemmet vårt. Kan vi gjøre det? Og ikke minst hvordan?

Kilde: Smart Technology That Tracks People Through Walls Raises Privacy Concerns

3 kommentarer om “Nå kan vi bli overvåket gjennom tykke vegger”

 1. «struper pengetilførselen » ? Hvordan har du tenkt å gjøre det ? Med nikkedukkene vi har som politikere ?
  Det er mulig at de har egne meninger om saker, men de uttrykker det aldri ! Det kan jo gå utover deres muligheter til videre internasjonale jobber.
  Det må være mye tørke i hjernene deres, siden de ikke ser at slik overvåking også går ut over dem selv i større grad enn den vanlige borger.

  Svar
  • Jeg tenker at vi, folket er problemet i større grad enn politikerne er det. Vi har makt. De har egentlig ikke det. Penger er makt og penger skapes av at vi bruker dem. Hva vi bruker dem på er maktutøvelse, fra oss. Men vi lar oss splitte, lures og hva vet jeg. Først må vi slutte å tro at det er høyre/venstre side politisk. Høyre/Venstre deling er ikke annet enn splitt og hers. Og splitt og hersk lar vi oss konstant lure av. Vi må stå sammen om det som er viktig! Da kan vi få til nesten alt!

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.