Politiet prioriterer kamp for skattekroner fremfor voldtekt og incest?

Tre ferske dommer viser hvordan politiet går etter privatpersoner som bruker svart arbeidskraft. Dette skriver Dagens Næringsliv.

Med dette synes det i en politireformtid klart at voldtekt, incest, innbrudd i hus og hjem og annen kriminalitet som gjør livet til et sant helvete for dem som utsettes for det fremstår som mindre viktig enn å ta småkriminelle private som unngår å gi fellesskapet noe små skattekroner ved å betale en håndverker svart.

Hvor mange skrekkhistorier har ikke norske medier den siste tiden, når dette skrives, hatt fordi politiet nesten er lammet av den nye politireformen? Saker hoper seg opp og selv meget grove saker blir liggende så lenge at overgriper kan få stor strafferabatt.

Til og med kriminelle selv har vært intervjuet i mediene denne håpløse situasjonen. De kommer seg ikke videre i livet.

Men Skattevesenet skal ha åpenbart sitt, uansett hvor ille enkeltmennesker har det etter å ha blitt utsatt for de verste unevnligheter. Skatt er penger, og derfor viktigere enn menneskeverd?

Ja, jeg vet at svart arbeid også i praksis er sosial dumping. Dette handler om mer enn svart arbeid. Det handler om at alle i Norge bør ha rett til en trygg jobb og en anstendig lønn. Og i en situasjon hvor politiet kan få gjort jobben sin er også jeg 100% klar for å støtte opp under satsing mot svart arbeid. Svart arbeid er tyveri fra fellesskapet.

Men det er ingen verdi som er større enn menneskeverdet, og når politiet velger småkriminalitet som svart arbeid for private er, i den store sammenhengen, tenker jeg at noen må si fra. Tar jeg feil? Er jeg for urimelig mot en norsk politetat som jeg vet gjør sitt beste hver dag?

Kilde: Slik jakter politiet personer som benytter svart arbeid – DN.no

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.