Kontanter virker alltid

Dette er bare et hjertesukk, knyttet til alle de nye digitale betalingsløsningene, som angivelig skal gjøre livet så mye bedre for oss alle. Kontanter virker alltid! Hva skal vi med mer enn kontanter?

Hvor mange av disse nye løsningene virker like trygt, sikkert og stabilt som fysiske kontanter? Hvor mange av dem ivaretar privatlivet til hver og en av oss på en måte som bevarer vår frihet? Hvem har bedt om alle disse nye digitale løsningene? Er friheten vår til salgs til de høyest bydende investorene i fintech bransjen?

Ikke misforstå hva jeg her skriver. Jeg er en varm tilhenger av teknologisk utvikling, og har både smarttelefon og diverse PCer og laptoper selv. Jeg bruker også nettbank og handler inniblant over Internet. Enklere og sikrere betalingsløsninger der ønskes velkommen også av meg. Fysiske kontanter ved netthandel og betaling over avstand blir håpløst upraktisk.

Problemet er etter mitt syn ikke teknologisk. Problemstillingen er knyttet til hvordan hver og en av oss håndterer teknologien. Samt ikke minst hvor mye penger investorene vil gi den såkalte fintech bransjen. Fintech er kortform for «financial technology» og er bransjen som nå pusher det kontantløse samfunnet som gale. Et samfunn som farlig mange synes å dyrke som gud.

Hva er problemet med det? De fleste av svarene på det finner du her.

Penger står med andre ord i sentrum her, som de fleste andre steder. Men en fullstendig pengedrevet utvikling, og hvilken utvikling er i bunn og grunn ikke det, kan meget lett gi oss en verden vi ikke ønsker. Gitt at vi ikke er bevisste selv. Dette siste er viktigere enn vi aner. Vi må for all del unngå at hver og en av oss som lar oss lure inn i makelighet og latskap som mye av den nye teknologien byr opp til. Spørsmålet er bare om det allerede er for sent?

Jeg håper og tror ikke det. Hva tror du? Spesielt etter at du har lest artikkelen som er linket her?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.