Europa skriker etter norsk gass, mens regjeringen gir bort Norge

Klimaforkjempere i Tyskland og Polen ønsker å erstatte kullkraft med gass, men bare hvis gassen ikke er russisk. Dette melder ABC Nyheter.

Det blir til ettertanke når regjeringens folk og andre EU-tilhengere bruker faren for å miste handelen med Europa som argument for å overføre stadig mer av vår nasjonale suverenitet til EU-byråkratiet i Brussel. Dette til tross for at summen av all suverenitet som overføres får regjeringen og derfor Stortinget til å fremstå mer og mer som EU byråkratiets norske underavdeling, med ansvar for å administrere Brussels vedtak i Norge.

Hvor går grensen for når nok er nok? Hva er EU/EØS-tilhengerne så redde for siden de så kritikkløst overfører sitt land til EU?

Hvordan kan 17. mai feires om man bruker livet sitt til å kjempe for å fjerne det 17. mai feires for?

Ja, verden har endret seg, og det dramatisk siden 1814. Globaliseringen har endret alt, tenker mange. Men hva er forskjellen på globalisering og kolonitiden vi hadde i 1814? Om man tenker seg om så er vel globalisering lite annet enn privatisert kolonitid? De store globale selskapene gjør hva nasjoner som Storbritannia, Frankrike og Holland tidligere gjorde? Bare litt bedre innpakket, i dollargrønt «gavepapir»?

Rett skal være rett. Digital og grenseløs kommunikasjon, Internet har gjort enormt mye. Verden har blitt mindre.

Men er det et argument for at Norge skal nedlegges og EU overta alt, fordi vi ikke kan finne andre handelspartnere, om nødvendig? Eller er en mindre verden den beste muligheten vi nonsinne vil få til å  handle med hele verden? Blan annet derfor oppleves det svært vanskelig å ikke tenke på argumentet med EU som Norges største handelspartner som stråmannsargumentasjon for å bygge en verden styrt av FN, eller tilsvarende alene. Stråmannsargumentasjon for å lage en verden uten virkelige, og FN som verdensparlament og Sikkerhetsrådet som regjering?

Det er ingen grunn til å påstå at de fleste EU/EØS tilhengere på Stortinget, eller andre steder ser bildet som tegnes her. Men nettopp derfor må det etter mitt syn tegnes, fordi det er så  åpenbart.

Kun suverene nasjoner kan sikre demokrati og frihet for enkeltmennesket. Avstanden mellom folket og dem som styrer må ikke bli for lang, og i tillegg må det etableres kontrollmekanismer som sikrer at makt ikke misbrukes. Kun i en verden med suverene nasjoner som samarbeider vil det være mulig. Hvordan skulle noen få stoppet Hitler, Pol Pot eller andre om de hadde fått kontroll i en verden uten suverene nasjoner? Spesielt i en verden der totalovervåking i praksis har blitt mulig grunnet den digitale utviklingen?

For ordens skyld, til slutt, alle, inkludert de omlag 70% av Norges befolkning som er motstandere av at Norge skal være med i EU ønsker internasjonal handel. Forskjellen er bare at der EU/EØS tilhengerne åpenbart tror handel forutsetter avvikling av Norge som selvstendig nasjon tror skeptikerne på handel mellom frie og selvstendige nasjoner. Alle har noe å tilby hverandre, og gass er et meget godt eksempel. Tror virkelig noen av Europas land ikke ville kjøpt norsk naturgass om Norge sto utenfor EØS?

Source: Europeisk klimakamp skriker etter norsk gass | ABC Nyheter

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.