Banken forsikrer seg mot tap på deg

Når DnB og Sparebank1 nå vil danne ny forsikringsgigant må vi ikke et sekund tro at det er for å tilby et sikrere liv for deg og meg. Når en bank, som grunnet vår bruk av digitale penger vet mer om oss enn vi selv gjør, starter forsikringsselskap er det fordi det er uten risiko for banken.

Dette er selvfølgelig en påstand fra min side, men begrunnelsen er temmelig åpenbar. For hver gang vi bruker en digital betalingstjeneste vet banken hva vi har gjort, og lite forteller mer om vårt liv enn hva vi bruker penger på.

Forsikringsselskaper lever ikke av å hjelpe oss i en krise. De lever av å minimere risiko, slik at våre innbetalinger blir ren netto for dem. Forretningmodellen som ligger i å kombinere bank og forsikring vil jo i en slik sammenheng være perfekt, siden alt fra legebesøk til kjøp på polet og barbesøk vil bli synlig og kan gi en veldig god risikoprofil for hver enkelt.

Norsk lov og Datatilsynet har forhåpentligvis lagt sperrer for å krysskoble dataregistere på denne måten. Men når vi ser alt misbruket. hos NAV, i helsesektoren og andre steder blir det temmelig naivt å tro at bank og forsikring er spesielt mye bedre. Hvem sjekker deres bruk av dataregistere, andre enn dem selv?

Poenget med denne kommentaren er ikke at du fior en hver pris må unngå et forsikringsselskap som også er koblet til en bank. Men vit hva du gjør og tenk deg om. Det smarteste er etter mitt syn å bruke mest mulig kontanter og andre ikke sporbare penger. Skap en lite troverdig oversikt for banken din. Da bør dette gå bra.

Source: Sparebank 1 og DNB vil danne forsikringsgigant – DN.no

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.