Han er brannmuren

(Publisert første gang 15.05.11)
Vet du hva en brannmur er? Et anti-virusprogram? De holder PCen din ren, slik at intet annet enn din egen erfaring og dit kunnskapsnivå skal hindre deg i å skape hva nær sagt hva du vil på din PC. Men det finnes en annen brannmur. En som holder skaperverket på plass, og gjør det mulig for Gud å fortsatt være den skapende Gud. Denne søndagen har jeg dedikert til denne brannmuren. 

“Jeg er grei og snill. En kjærlig Gud elsker jo alle som er snille. Så slutt med dette “Si ja til Jesus” maset” – jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har fått denne svært forståelige reaksjonen fra ikke-kristne mennesker rundt meg. Men kanskje Gud gjennom Jesus er større enn våre følelser?

Bare tull?
Kanskje Hans offer ble universets redning da Han på korset beviste for alle sin totale Gudsovergivelse, og dermed kunne bli brannmuren mellom oss og Gud? Den som gjør at Gud kan se oss, uten ett mikrogram av annet enn det som er perfekt? For intet annet slipper igjennom brannmuren, som ble til på ett kors, og i oppstandelsens grav.

  • For noe tull, sier kanskje du. Jeg håper du like fullt vil lese videre. Kanskje du vil finne noe som kan stimulere dine tanker? Noe som kan være verd å kikke videre på? Blant annet vil du finne en forklaring på hvorfor Gud kun kan akseptere oss som perfekte, men like fullt være Kjærlighetens Opphavsmann.

Det handler om tro
La en ting være krystallklart. Alt du får lese om i denne søndagshilsenen handler om tro, og erfaring med tro. Det handler om å se via konsekvenser det som ikke kan sees med våre øyne, og det handler tro på det som Bibelen sier. Fordi man som kristen, i hjertet vet og med hjertet ser. Og fordi Bibelen har vært en bestselger i 2000 år. Hadde den vært det om det ikke alltid har vært noe helt spesielt med den?

Guds Skapende Ord
Johannes Evangelium begynner med å fortelle om Ordet, og at Ordet var hos Gud. Det Skapende Ordet. Han (Gud) bød, og det sto der. Bli lys sa Han, og dermed var lyset “født”.

Bibelen kalles Guds Ord. Ordet har i følge Bibelen skapt Universet. Derfor må Ordet være levende og sant. Helt sant. Ikke 99.999 % sant, men 100 %. Ikke ett komma kan være feil. Guds Ord må leve som intet annet. Guds Ord må være helt uten forurensning. Det må stemme på en prikk. Ellers opphører alt som er skapt av Ham å eksistere. Alt som er skapt av Ham eksisterer, fordi Hans Ord er alt som eksisterer.

De fleste kristne kaller Bibelen for Guds Ord. Jeg gjør også det. Men det er mer enn Bibelen jeg tar opp her nå. For Bibelen er Guds skrevne Ord, mens jeg snakker om Det Skapende Ord. Ordet som blir det som uttales.

Gud må være ren
Hva vil skje om det kommer ugress i det Skapende Ordets åker? Hva skjer om det kommer virus i det Skapende Ordets hjerte? Ordet er 100 % sant, men hva skjer om løgnen kommer i nærheten av Ham som er Ordet? Hva skjer om egoets selviske natur kommer i nærheten av Ham som har skapt alt? Hva skjer om det Skapende Ordet ikke lenger kan skape det perfekte, fordi Ordet selv ikke lenger er perfekt?

Gud kastet Lucifer og hans engler ut fra Himmelen, og forviste dem til jorden. De var skapt av Gud, men gikk sin egen vei. Ordet ble satt på prøve av den frie viljen. Den som på samme tid er roten til all frihet, men også til all ondskap. Alt jeg skriver her handler egentlig om den frie viljen, den som gjør at skaperverket er fritt. Lucifer hadde også fri vilje, men valgte å sette seg opp mot Ordet.

Ordet er ALT
Ordet måtte øyeblikkelig fjerne Lucifer fra sin nærhet, og alle som fulgte ham. Ordet kunne ikke noe annet. For alt som Ordet skaper må være som Ordet selv. Hvis ikke så opphører Ordets skaperkraft. Da forsvinner alt det skapte. Hans Ord er alt som eksisterer. Om Hans Ord ikke lenger er det skapte, forsvinner det skapte som om det aldri hadde blitt skapt.

Lucifer er her ennå, og vi er her ennå. Hvordan kan dette da stemme?

Redningsplanen
Gud har og har hatt en redningsplan. Fordi Han visste hva den frie viljen kunne føre med seg. At egoet overtar, der Gud kan gi perfekt harmoni. Hans plan er bare mulig så lenge Ordet får være 100 % rent.

Gud kunne latt seg “forurense” og sluppet alle snille og hyggelige til seg. Men da hadde alt det skapte blitt borte. Alt hadde det skapte hadde forsvunnet, som om det aldri hadde eksistert. For gode gjerninger er ikke alt, uansett hvor snille vi er. For fornekter vi vår Skaper, ville Han ha fornektet seg selv om vi fikk komme til Ham. Fornekter Han seg selv, fornekter Han skaperverket. Alt opphører å eksistere. Det vil aldri ha eksistert.

Det Skapende Ordet må derfor alltid stå 100 % fast, uansett hva våre følelser sier. Ikke ett komma kan endres. Da forsvinner alt, som om det aldri hadde eksistert.

Brannmuren – det perfekte mennesket
Gud måtte finne ett menneske som er 100 % synkron med seg selv. Ett menneske som vet hvem Gud er og hvem mennesket er. Som vet hva følelser er, og hva Gud er. Ett menneske som uansett vil gi seg helt over for Gud, fordi Han så inderlig vel vet hvor mye større Skaperen er enn det skapte. Gud måtte gjøre dette, slik at Hans kjæreste skapning igjen kunne få adgang hos Ham. Han måtte finne en som kunne ta støyten for oss alle, slik at Det Skapende Ordet kunne bestå. Rent og uplettet. En som alle som vil kan komme til Gud igjennom. Ved å overlate vårt liv fullt og helt til Ham.

Sendte sin Sønn

Gud fant gjennom Det Gamle Testamentets tid ingen som kvalifiserte til å være det perfekte mennesket. Han sendte derfor sin egen Sønn til jord. Han som ble det ene og rene mennesket. Han som ble den ene og rene, fordi Han beviste at Han er uten det Ordfornektende ego alle vi andre har. Det menneskelige egoet, som for alltid står i veien mellom mennesket og Gud Skaperen. Egoet som ikke er av Gud, og derfor heller ikke kan være i Guds nærhet om Skaperverket fortsatt skal bestå.

Brannmuren
Han ble brannmuren, filteret som kun slipper det gode igjennom, om vi kan få bruke ett utrykk fra dataalderen? Slik at Gud igjen kan være sammen med oss alle. Fordi alt som hver og en av oss bærer på, og som er i strid med Guds Skapende Ord, blir fanget opp og destruert av Guds Sønn, Jesus Kristus. Han som var, er og blir til evig tid Gud Skaperens kjæreste og næreste eie. Fordi Han er som Faderen er. Perfekt, og full av Kraft og Kjærlighet.an vis Han er perfekt.,

Overlater vi våre liv til Ham blir også vi som Han er overfor Gud. Er dette valget egentlig vanskelig?

Veikartet for å finne veien til Jesus finner du her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.