Den egentlige Kim/Trump historien?

Det har blitt skrevet opp og ned og på kryss og tvers om møtet mellom Trump og Kim, men har kommentatorene egentlig fått med seg hva som virkelig skjedde? Bakgrunnen? Historien frem til nå? Har mediene som vanlig blitt så forblindet av spillet at de ikke ser virkeligheten bak det som skjer? Stadig mer kan tyde på det.

Visste du at kona til Billy Graham gikk på kristen kostskole i Korea, og at skolens rektor var bestefaren til Kim Il-sung? Grahams kone Ruth Bell Graham ble ble også godt kjent med Kim, og familiene holdt kontakten, selv om Stalin-vennskapet, Korea krigen og forfølgelsesvanviddet til Kim og familien gjorde at kristne generelt ble blant fiendene. Noe som nok ble kraftig forsterket at av det var Sovjetunionen, fra Stalin og oppover som bygget opp Nord-Korea, og at amerikanerne så lenge var erkefienden, etter Koreakrigen i 1953. Men Billy Graham var flere ganger og møtte Kim Il-sung, og den gamle diktatoren må ha håpet på bedre tider for sitt land da han sendte yndlingsbarnebarnet Kim Jong-un til en av Billy Grahams Lausanne bevegelses skoler i Sveits. Kim Jong-un gikk på en kristelig skole! Det visste du ikke?

Etter Sovjet falt og ikke kunne brødfø Nord-Korea lenger, samt Kim Il-sung døde i 1994 ble krisen total. En sultkatastrofe kom på slutten av 90-tallet, mens Kim-familien prøvde å få USA i tale. Men alle administrasjoner, Clinton. Bush og Obama lot dem føle seg som dritt, noe som man ikke gjør overfor asiatisk kultur. Det er ganske åpenbart at det bare gjorde vondt verre, spesielt fordi i motsetning til hva all har trodd så var Kina aldri Nord-Koreas venn. Nord-Korea var bare et verktøy for kontroll på Korea-halvøya. En del av maktspillet mellom Kina og USA. Sovjet hadde et noe annet forhold til dem. Sovjet ville bygge opp den ideelle kommuniststaten. I tillegg til at det er all grunn til å tro Kina ville holde Kim-familien nede.

Midt oppe i dette var Graham familien fortsatt velkomne i landet, og var nok ganske alene om å kunne drive hjelpearbeid der.

Kim Jong-uns atomvåpen spill må sees mot denne bakgrunn, inkludert at kineserne nå har 300.000 soldater på grensen til Nord-Korea. De har hatt stor interesse av å holde Nord-Korea nede, slik at Beijing har full kontroll, slik USA har det i Seoul.

Nå kan det se ut til at Kina har tapt med god margin. Det er egentlig ikke Kim som vant, annet ett bedre liv for sitt folk. Ekspertene tar etter min oppfatiung helt feil her. Dette handlet egentlig ikke så mye om atomvåpen som det handlet om et land som ville ha respekten og sikkerhet mot sine mange fiender tilbake. Dette skjønte åpenbart Trump.

Det er Kina som tapte, ikke Kim som vant. Trump skjønte hva som pågikk og drev sitt spill, med aggresjon, etter hanekamp-prinsippet og så vennskap. Hva som kan synes åpenbart nå er at Trumps folk forsto at Kim måtte få ære, da ville Washington vinne og Kina tape. Men hvilke «eksperter» og medier synes å ha forstått noe av dette?

Enda mindre synes de å ha forstått hva som opplagt ligger bak alt sammen når det gleder Asias historie og det globale kampen om gullet. Et utrolig lite kjent, men fantastisk dokument om hva som virkelig ligger alt vi ser av bank og finans i dag kan du lese her.

Det skal ikke påstås at alt er 100% riktig at det du kan lese her. Til det er infoen åpenbart alt for sensitiv. Når noe virkelig sensitivt slippes ut beskyttes ofte kilden gjennom at infoen også har noen feil, slik at den kan benektes, selv om det meste stemmer. Det vesentligste er det etter min erfaring like fullt all grunn til å ta på alvor.

Kina er landet som ble fylt til randen med verdens gull gjennom alle handelsveiene mellom øst og vest, slike som silkeveien. Vest fikk kinesiske varer, mens de fikk gull. I tillegg kommer at mye av gullet fra kong Salomo og kom til Asia, via hans favoritthustru, dronningen av Saba. Saba er et område ved Fillippinene. Veien mellom Kina og Fillippinene er heller ikke lang, og Kina ble en gullstormakt av en annen verden.

Kinesiske keiserdynastier ble bygget på dette gullet, og blant de mest kjente er Han og Qing dynastiene. Det sistnevnte er også kjent som Manchu dynastiet. Bit deg spesielt merke i dette.

Da Mao Tse Dong kom til makten i 1949 må vi se på bakgrunnen. Han stoppet Kuomintang-lederen Chiang Kai-Shek, som flyktet til Taiwan og det sies at han fikk med seg ekstreme mengder gull dit. Gull har vært fundamentet for Kina i  mer enn 1000 år, inntil Mao. Taiwan ble fortsettelsen av Sun Yat-Sen republikken som i 1912 styrtet det siste keiserdynastiet, Qing. Dette dynastiet hadde langsomt gått i oppløsning, blant annet grunnet opiumskrigene med britene på 1870-tallet.

Chiang Kai-Shek var en elev av Sun Yat-Sen, og hjernen bak alt i republikken Kina etter at sistnevnte døde i 1925 og frem til Mao i 1949.

Det var restene av det gamle Qing dynastiet, Manchuria som hjalp Kim Il-sung til makten i Korea da de angrep året etter Mao kom til makten i Kina. Og her kommer vil til kjernen av det jeg mistenker er Korea og Nord-Koreas skjebne. Kampen om gullet, dynastiene rolle, kommunist-Kinas frykt for at dynastiene igjen skal kreve gullet, og for så vidt også Kuomintang-republikken Taiwans frykt for det samme. Qing dynastiet har gennom Kim familien styrt Nord-Korea med jernhånd, og i bunnen av brutaliten har kunnskapen om arven og gullet ligget,. De har visst at Kina, Kuomintang-republikken Taiwan og vesten, som har lånt ekstreme mengder gull det er ting som tyder på de ikke ville levere tilbake, alle vil gjøre alt for å unngå at Qing dynastiet igjen skulle kunne kreve sin rett.

Inntil Donald Trump nå har snudd verden slik vi har kjent den så lenge fullstendig på hodet,  og historieløse medier skjønner åpenbart ingenting.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.