Kan FrP leve med å ha blitt EU-byråkratenes best dresserte gjeterhund?

Har partiet som var partiet for nordmenn, FrP blitt EUs best dresserte norske gjeterhund? Har FrP pervertert kongehusets valgspråk og gjort «Alt for EU» til sitt valgspråk? Er dette urimelige spørsmål å stille i en tid der vi har en Høyre/FrP regjering avgir mer suveritet til EU enn noen, siden APs de facto snikinnføring av Norge (EØS) i EU i 1994?

Det er både uhyre skremmende og tragisk å se at landets kanskje mest «norske» parti har blitt så dressert av regjeringspartner Høyres EU-pisk at ALT synes å godtas, kritikkløst.

Det brukes ord som «lite inngripende» suverenitetsavståelse, mens man utelater helt å se på summen av alle de «lite inngripende» suverenitetsavståelsene. Dem som under denne regjeringen har stått på rekke og rad siden FrPs finansminister Siv Jensen for et par år siden overførte deler av Finanstilsynet til EU.

En gang var FrP kjent som et lov og orden parti. Nå er FrP partner i en regjering som får Stortingets flertall til nesten konsekvent å bryte Norges Grunnlov, noe stadig flere jussprofessorer bekrefter.  Nei til EU går også til sak om det samme temaet.

Hva er det som skjer når et parti som FrP ikke en gang respekterer Norges Grunnlov? Har partiet helt mistet sin sjel på pengemaktens, les EUs alter? Bortsett fra den vanlige, for et mindretallparti i regjering uforpliktende retorikken om skatter, bensinpriser og bilavgifter er det lite igjen å se av partiet som senest Sylvi Listhaug var en så tydelig ambassadør for da hun var immigrasjonssminister. Det betyr i denne sammenheng ingenting om man var enig med Listhaug eller ikke. Hun målbar og var både ærlig og tydelig som «FrPs hjerte», inntil hun ble skviset ut.

Det var bare tilfeldig at dette skjedde midt i den heteste ACER-debatten? Hvor mye om ACER og hvor mye om Listhaug ble det i mediene i denne tiden?

Når man snakker med ledende politikere i dagens FrP om dette høres de fleste ut som EU-Høyres papegøyer. Vi får høre om EUs indre marked og nærmest dommedagsprofetier om hvordan Norge vil  gå nedenom og hjem, økonomisk om vi ikke gir EU alt de vil ha. Ikke et ord om hva Norge har å tilby. Ikke et ord om hva vi må betale årlig for «Eu-medlemskap Light» som EØS avtalen i realiteten er.  Ikke et ord om hvor bra f.eks. Sveits klarer seg på egen hånd.

Alt presenteres som at vi bare må stå med lua i handa og si «Takk EU», mens norsk suverenitet bit for bit overføres til Brussel.

Hvor viktig er bensinpriser og marginalt lavere skatter for et land som i stadig økende fart avgir sin styringsevne til et overnasjonalt system, både når det gjelder et samfunns «blodomløp» som finans (Finanstilsynet), banker (EUs bail-in direktiv, der banker kan få ta våre penger), energi (ACER, en prosess som utvikler seg) og personvern (selv Datatilsynet blir underlagt EUs regelverk)?

FrP stiller bak alt dette. Hvordan er det mulig?

Det blir helt meningløst å prøve seg på noe svar på dette spørsmålet ut over å tenke at Stortinget nok er et lukket samfunn der grupptilhørighet blir ekstremt sterk. Politikken kan lett bli som en religion, og man tror noe er riktig bare fordi gruppen tror det. Hvilket selvfølgelig forsterkes av partipisken. Om da f.eks. FrP har flere i ledelsen som i praksis er Høyrefolk som ikke har «kommet ut av skapet», og regjeringsviljen er så stor som den helt åpenbart er hos FrP kan ting gå svært galt. Man kan som FrP synes å ha blitt mer Høyre enn Høyre selv. Det kan det rett og slett bli politisk galskap, og det synes å ha skjedd med FrP. Dessverre.

Hva kan gjøres? Det eneste språket politikere forstår er «gjenvalg». Kan så mange over hodet mulig av dere som leser dette gå inn på FrPs hjemmeside her og kontakte Stortingsrepresentantene. Send dem mail. Fortell hva du mener om at så mange av dem er ivrige støttespillere for å gi bort landet vårt til maktstrukturene i Brussel. La representantene for alvor få vite hva folket mener!

Lykke til!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.