Tid for å våkne

(Artikkelen ble første gang publisert 17. mai 2011. Politkernavn har endret seg, men har vi?`?)

Jeg må villig innrømme at jeg til tider undrer meg sterkt over hvordan det norske folk kan kritisere politikerne nord og ned, og æreskjelle regjeringen på groveste. Men like fullt får de samme politikerne folkets stemme ved neste valg. Hvilken makt har egentlig valgkamper og medier, og ikke minst hvor store vanedyr er vi egentlig her i Norge?

Jeg så det blant annet 17. mai. Flere av de hardeste kritikerne av EUs Datalagringsdirektiv er blant de ivrigste gratulantene på Norges frigjøringsdag, den 17. mai. En dag med enorm symbolsk betydning når det gjelder frihet fra unionen med Sverige.

Er unionen med Brüssel særlig annerledes? Hadde svenske myndigheter formell adgang til norsk postvesen for å kunne se hvor alle sendte sine brev? Bestemte svenske myndigheter organisering av det norske postvesenet? Bestemte svenske myndigheter hva nordmenn, om de var syke, kunne bruke av urter og annet fra naturen? Jeg peker her bare på litt av dette underlige, 17. mai feires som aldri før, mens unionen dag for dag blir mer overstyrende enn svenske kong Oskar noen gang kunne fantasere om.

Norge er fantastisk
– Norge er verdens beste land å bo i! sier folk. De har selvfølgelig rett, enn så lenge. Vi kan i det store og det hele si og skrive hva vi vil uten at politiet kommer og tar oss. Ingen behøver heller å sulte. Barnas 17. mai er også unik i global sammenheng. Hverken hjertesukket du her får lese eller annet du leser fra meg benekter at dette pr. 17. mai 2011 er ett faktum.

Vil vi sove?
Det er utviklingstrekk jeg roper ett varsko om. Bor vi f.eks. i Norge, eller bor vi i Europa? Ønsker vi å ha en selvstendig mening, og kunne gå til valg for å stemme på politikere som vi kan stille til ansvar? Eller vil vi bare sove i fred, inntil det er for sent å våkne?  Fordi ett ikke -demokratisk EU når vi våkner har vist seg sitt sanne jeg, og innført ett overvåkingsregime fra helvete? Et regime AP og Høyre tvinger i land her i Norge også. EØS land må jo gjøre som Brüssel sier? Selv om vi snakker om et regime der alle som ikke er enige med EU-kommisjonen blir stemplet som terrorister og behandlet der etter. Se på EUs Indect prosjekt, og sammenlign med amerikanernes Patriot Act.

Innenlands “terrorisme”
Se hva en tidligere redaktør i Wall Street Journal og tidligere vise-finansminister hos Ronald Reagan, Paul Craig Roberts skriver her. Han peker på at sant eller ikke, nå er Bin Laden offisielt død. Amerikanske myndighetene retter derfor sin oppmerksomhet mot såkalt «domestic terrorism», innenlands terrorisme. Selv folk med presidentkandidat Ron Paul merke på bilen blir mistenkeliggjort.

Hvor lang tid vil det ta før dette kommer hit? Kanskje pent pakket inn i noen bomber og annen elendighet, som skal få oss til å prise oss lykkelig for å miste den siste rest av styring over egne liv?

Forskjell på 17. mai i 1945 og nå?
Når Norge nå har lagt seg under både EUs Datalagringsdirektiv og det meste annet som også har kommet fra Brüssel, hvor mye er det igjen av Norges selvstendighet? Nok til at folk ser forskjell på flagg, is, pølser og masse tomme ord på en 17. mai feiring i ett Norge under EU, og feiringen 17.mai 1945? Nok til at nordmenn vil klare å stå i mot når EU begynner samme penge- og kontrollpushet mot innenlandske «terrorister» som hva USA har begynt med?

Er vi som sauer?
Vil vi fremover klare å tenke klart nok til å se forskjell på en virkelig terrorist, og en som bare er kritisk til landets utvikling?  Vil vi klare å se igjennom det propagandaapparatet som mange av våre store medier i realiteten er, og se sannheten? Jeg er dessverre litt i tvil når jeg ser manges dyrking av hva de leser i aviser og ser på TV. Jeg er litt i tvil når jeg hører på grov kritikk av det bestående, mens man ved slutten av en totalt mediestyrt valgkamp nok en gang stemmer de samme inn til makt. Mister vi helt hodet bare mediene begynner å skrive store bokstaver? Vi er definitivt ikke sauer. Hvorfor kan det da synes som vi til tider oppfører oss som disse lettstyrte dyrene? I USA har man ett utrykk for folk som oppfører seg slik, «Sheeple». Jeg håper vi skal bli forskånet for sheeple her til lands?

Kontrollmetoder
Husk på en ting. Dem som vil kontrollere oss har et par meget effektive metoder å gjøre det på. Fordi vi som folk er så forutsigbare. Hemmeligheten de bruker om de vil gjennomføre noe de vet folket ikke vil like, er å sette to sider opp mot hverandre. Deretter å spille på dem begge. Spillet/krigen/konflikten pågår til ingen av sidene har ordentlig vunnet. Det fremmanipulerte resultatet vil kun tjene dem som spilte på begge parter.

Utenfor normal tenkemåte
I tillegg lar de også det som gjøres som regel være så utenfor normal tenkemåte at sannheten blir helt uvirkelig. Spesielt gjennom vår utdannelse (noen unntak finnes), men også gjennom medietrykk og politikk har vi alle blitt opplært til bestemte måter å tenke på. Måter som egentlig begrenser evnen til å se virkeligheten.

Dette utnyttes til minste trevl i verdens maktspill, og vi lar det skje. Bare vi får våre materielle goder, vår TV underholdning, våre lørdagsfester og sydenturer, vil hva som ellers pågår tydeligvis være OK for de fleste.

Virkeligheten er på vei
At den finansielle “veksten” som gjør dette mulig kommer med lånte penger er det nesten ingen som tenker på eller forstår, og langt mindre ser konsekvensen av. For lånte penger er ikke våre penger. Like fullt er hele pengesystemet bygget på lånte penger. At vi har olje i Nordsjøen har ikke endret på dette.

Jeg er redd vi snart vil få se hvordan det norske folk reagerer når denne virkeligheten kommer som en boomerang i ansiktet vårt. Da kan mange få en oppvåkning av den meget ubehagelige sorten. Holder man seg så uavhengig som mulig av penger fra plastkort og behov for å gå i matbutikken hver dag tror jeg dette skal gå bra for de fleste. Men ikke om man nekter å våkne. For utviklingen nå gir grunn til uro.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.