Teknologi til begjær, eller til besvær?

[arve url=»https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=QSIPNhOiMoE» /]

IBM’s forteller her om hva det kanskje mest teknologisk inngripende vi har på vei, Tingenes Internet har å tilby

Jeg leser mye, om #teknologi, om ny teknologi og om alt vi kan gjøre med #teknologi. Tingenenes Internet, eller #IoT som det kalles. #Industri 4.0, den fjerde industrielle revolusjon. Industriproduksjon uberørt av menneskehender. #Teknologi interesserer meg, men #mennesker interesserer meg enda mer.

For ta over vil den, enten vi vil eller ikke. Å tro noe annet er å tro at du kan få kaviaren inn i tuben igjen. Spørsmålet er likevel, ta over hva? Ta over mer eller mindre lite meningsfylte arbeidsoppgaver, som kanskje til og med bidrar til helseproblemer? Slik at vi kan få bedre tid til å være #mennesker med god helse, i særdeleshet for hverandre? Eller vil #teknologien ta over det meningsfylte? Det å ha en jobb? Det å ha noe å stå opp til hver dag?

Spørsmålene blir lett tabloide og blir liggende dypt nede i skyttergraver. Enten vil det handle om at man er bakstreversk og vil stoppe utviklingen, eller så er man helt paranoid og ser ondskap bak alt. Mitt ønske for StateofGlobe.no er at den ikke skal bli noen av delene.

Utvikling og #teknologi er bra! Men mennesker er enda bedre. #Mennesker er faktisk deg og meg, Derfor må #mennesket alltid få styre #teknologien, og  det frie valget må for oss ligge i bunnen av alt som kommer av #teknologiske nyvinninger. Et fritt valg som også impliserer at det skal bli snakket høyt om mulige negative konsekvenser på samme vis som mulighetene må få sin rettmessige plass.

Først da kan vi etter mitt syn få en god og fremtidsrettet #teknologvisk utvikling, og dette er hva #Techonomics bloggen kommer til å handle om. #Teknologiske nyheter og implikasjonene av disse, på godt og inniblant litt vondt.

Velkommen!!

Kilde: Denne kommentaren i skrivende stund et år gammel, fra en annen blogg jeg har hatt, men like aktuell i dag.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.