Bankene har fortsatt kontanter-makten

Finansdepartementets nye krav til bankenes kontantberedskap så veldig bra ut, inntil jeg leste departementets nyhetsmelding om saken. Der står det mange fine og sikkert velmente ord. Men hva hjelper det å sikre kontanter i en krisesituasjon om ingen har råd til dem? Eller de er så vanskelig tilgjengelige at det uansett blir meningsløst å tenke på dem i en krisesituasjon? Fordi folk ikke vet hvor man kan få tak i dem fordi de aller fleste minibankene er borte?

Hva hjelper det når Finansdepartmentet som står bak direktivet også skriver rett ut at de har tatt hensyn til bankene syn i dette direktivet?

Dette er for så vidt demokratisk, men skal et direktiv som skal sikre kontanter ogsp sikre bankene?

Ja, jeg leser en del fine og runde formuleringer om at myndighetene skal følge bankene opp. I selve det endrede kravforskriftet står det at bankene skal ha løsninger for krisesituasjoner, og at dette vil bli fulgt opp av myndighetene. Men hva hjelper alt dette om kontanter kan motarbeides med alle midler når det ikke er krise. Om bankene i prinsippet fullstedig kan avlære folk bruk av kontanter. Vi har avskaffet analfabetsime i Norge, men det kan se ut til at tilsvarende skal bli greit når det gjelder analoge, kontra digitale løsninger i bankverden? Hvor sårbare blir vi da?

Riktignok har DnB kommet med innrømmelse om at de har drevet det digitale for langt, og de tar nå grep mot de verste utslagene. Dette er selvfølgelig bra, men om det er et tegn på at bankene har mindre kontanter-makt er nok heller tvilsomt. Men de mistet kunder og fikk enormt med negativ oppmerskomhet fra folkebevelser som JA til kontanter og andre. Dette gikk ikke i lengden og grep måtte tas. Noe som for øvrig er et av de beste eksemplene jeg til nå har sett på at folkemakt er effektiv, og den eneste motvekt på elitemakten som bankene representerer. Når folket våkner skjelver eliten.

Om det er noe du lurer på eller har kommentater du av en eller annen grunn bare vil sende til meg:

[contact-form][contact-field label=»Navn» type=»name» required=»true» /][contact-field label=»Epost» type=»email» required=»true» /][contact-field label=»Nettsted» type=»url» /][contact-field label=»Melding» type=»textarea» /][/contact-form]

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.