Konservative Erna og kronprisen er på Bilderberg 2011

Enten det er mangel på visdom, mangel på innsikt eller bare at de tror de årlige Bilderberg-møtene er et sted hvor du kan gjøre verden bedre, vet jeg ikke. Men siden vi for første gang får en offisiell deltakerliste knyttet til årets Bilderberg-møte, vet vi at Høyres partileder Erna Solberg, kronprins Haakon, rektor ved Universitetet i Oslo Ole Petter Ottersen og den alltid tilstedeværende Egil Myklebust deltar fra Norge i 2011.

Når jeg ser hvor mye dekning den pregede eliten Bilderberg-møtet i 2011 får i utenlandske medier, er det mildt overraskende hvor stille det er i norske medier. Spesielt fordi vi skriver 2011. Et år der kriger, naturkatastrofer og enorme spenninger mellom verdens stormakter står i kø, og det globale økonomiske systemet når som helst nå kan erstattes. Noe som vil dramatisk redusere kraften til de som har det i dag. Rett og slett fordi pengesystemet de i stor grad har bygget sin makt på, vil opphøre å eksistere.

Samle eliten
Bilderberg-møtene samler verdenseliten i politikk, næringsliv og presse til et årsmøte, der rammene legges for mye av det de ønsker å skje i det kommende året. Det lille vi har fått vite fra møtene, bekrefter i utgangspunktet dette. Vi kan ofte se at deres rapporterte beslutninger finner sted mellom hvert møte.

At sentrale redaktører globalt og mediamoguls også er involvert i disse møtene er selvfølgelig ekstremt forkastelig, spesielt fordi ingenting vil offisielt komme ut fra møter. Deres tilstedeværelse gir faktisk fast drivstoff til de som ser sentrale deler av internasjonale medier mer som mikrofon står for pengemakt enn som ekte journalister.

Fare for demokrati
Du må se langt for å finne en mer demokratisk farlig hendelse enn Bilderberg. Hva synes Erna Solberg om det? Bilderberg velger sine egne deltakere, bestemmer sin egen agenda og har til nå hatt makt til å gjøre det de ønsket. En kraft det er grunn til å tro at de til tider har brukt på de råste måter, men også en kraft som er mer og mer forsvinner hver dag. En kraft bygget på illusjonen av penger, en illusjon som snart vil synes å forsvinne inn i solen. Jeg håper Erna Solberg, kronprinsen og andre norske deltakere vet hva de gjør når de deltar i dette uheldige arrangementet?

Kontrollert opposisjon
Den svært kontroversielle og respekterte Politiken-redaktøren og mangeårige Bilderberg-deltakeren (Tøger Seidenfaden)) døde 27. januar i år med kreft, og er av åpenbare grunner ikke der i år. Mange lurer på om noen av hans gjennom årene mange kontroversielle initiativer kan ha hatt sine røtter i hans Bilderberg deltakelse? Fordi han alltid oppnådde resultater, og fikk ting til å skje som ellers ville ha vært vanskelig. Kan være vi bør spørre om en kontrollert opposisjon er bedre enn noen du ikke kjenner? Seidenfaden var nesten alltid i opposisjon. Kanskje var han et eksempel på det svært uheldige og fra et demokratisk pespective veldig farlig faktum, at journalister er deltakere på Bilderberg-møtet.

Fornøyd med Høyres støtte til DLD
Siv Jensen gikk på Bilderberg etter at hun overtok ledelsen i Fremskrittspartiet. Det ser ikke ut til å ha gitt henne smak for mer. Andre kjente norske politikere har også vært der, men ser ikke ut til å ha gjentatt det så mye. Hva som vil skje med Erna Solberg gjenstår å se, men hun fikk sitt Høyre tilbake til det sosialpolitiske AP da de sa JA til EUs datalagringsdirektiv. Dette har trolig vært positivt registrert i Bilderberg-systemet. Et system der mange sentrale medlemmer aldri har gjort en hemmelighet av deres ønske om å endre vår verden til en global føderasjon. Dette er hva vi vet som den nye verdensorden.

Noen interessante info har nettopp dukket opp fra noen av de mange medier som i år dekker Bilderberg. Det har aldri før vært så stort mediaevent det synes å være i år. Jeg lurer på fra Erna Solberg og kronen prisen tenke på påståtte prostituerte fløyet inn for å tjene våre undersned ledere?

Oppdater søndag ca. 12.50
Den engelske journalisten Charlie Skelton, fra den engelske avisen The Guardian rapporterer at minst tre medlemmer av det sveitsiske parlamentet deltar i protestene på Bilderberg. En av dem prøvde til og med å komme inn uten en invitasjon. Er sveitsiske parlamentariske protester OK for de norske deltakerne, med kronprinsen i spissen? Hvor er grensen mellom hans ikke-politiske rolle og deltakelse på Bilderberg, og også i det økonomiske forumet i Davos? Man kan prøve å finne noen andre av hans kongelige kolleger på deltakerlisten, selv om jeg innrømmer at kongehuset i Holland var en del av etableringen av Bilderberg.

Her er Bilderbergs egen hjemmeside.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.