Kristi Himmelfart: Jesus vil snart være tilbake

Jesus Kristus reiste til Himmelen, og du kunne ha tatt en velfortjent langhelg? Men på samme måte som du vil komme tilbake på jobben, vil Jesus komme tilbake til jorden. Han vil komme for å fjerne det onde. Er du klar for ham?

For et dumt spørsmål! Jeg vet at mange vil si det, og fra et såkalt ikke-kristent rasjonelt synspunkt kan dette være sant. Men hvor mye av livet er rasjonelt? Er vi som mennesker bare rasjonelle? Har vi mer mellom himmel og jord enn noen tror? Hva vet vi egentlig om det vi ikke vet?

Vil stoppe det onde
En dag kommer han tilbake, på samme måte som han forsvant. Han vil komme fysisk fra himmelen og ned til jorden. Han vil, med kraften i munnen topp onde, og sende antikrist (i praksis Satans sønn) og hans falske profet direkte inn i ildsjøen. Innsjøen tenker mest på som. Dette blir megadramatisk dag, og definitivt ingen spøk. Alle som har en hatt reell mulighet til å velge vil da, ifølge Bibelen må ta konsekvensene av sine valg. For noen vil denne dagen være svært ubehagelig. Dette er ikke hyggelige nyheter, men det er den bibelske sannheten.

Det er viktig her å understreke at dette gjelder for de som har reell mulighet til å velge. Ingen er mer rettferdig enn Jesus.

Vi har et valg
En kjærlig Gud ønsker ikke at hans barn skal lide så mye. Jeg vet ikke hvor ofte jeg har hørt dette. De fleste som sier dette synes å være helt blokkert for å se at vi alle faktisk har et valg. Og at Gud ikke kan vi har også lært konsekvensene av hvert av alternativene, beskrevet i utvetydig klart.

Vi har to utganger fra dette livet, himmelen eller helvete. Bare de som aldri fikk noe valg vil bli dømt av sine handlinger. Dessverre vet jeg ikke hva dette vil bety i praksis. Men det kan neppe bety anytning annet enn for de som aldri fikk et valg, det er en annen løsning, hvis visse forhold er på plass. Verre vil det kanskje være for de kristne som aldri svarte guder kall og ga de ikke-belivers budskapet?

Selv om det er vanskelig å finne et klart svar i Bibelen til hva som vil skje med dem som aldri fikk valget, er Paulus brev til romerne, kapittel 2, vers 15-16 interessant. Noen har ikke fått en sjanse til å velge, men de har en samvittighet. Hvordan de har lyttet til det vil avgjøre hva som vil skje når Jesus kommer tilbake til å dømme, både de levende og de døde.

Jeg håper jeg tar feil
Jeg vet at mange som leser dette vil ønske en debatt om helvete. Hva er helvete? Vi kan være sikre på at helvete er et sted hvor Gud er helt borte. Hvis vi leser i Johannes’ åpenbaring kapittel 20 vers 14-15, vil vi se en enda mer ubehagelig forklaring. Som kristen har jeg ingen mening om hvem (annet enn Satan og hans nærmeste) vil bli sendt til ildsjøen. Jeg har ingen rett til å dømme noen. Men på Ascension Day er det etter min mening viktig å minne oss om at han snart kommer tilbake. For å få en påminnelse om at på den dagen må vi alle møte konsekvensene av valgene vi har gjort gjennom eller liv.

Alle som tror på en annen (og kanskje rasjonell?) virkelighet enn dette fortsatt jeg ønsker lykke til å leve i sin egen tro. En dag vil vi sannsynligvis se hvem som hadde rett, de sekulære eller de kristne. Jeg håper vi kristne tar feil, fordi hvis vi har rett, kan dette bli en svært vanskelig dag for folk som valgte rasjonell bekvemmelighet for sitt liv, i stedet for den bibelske sannheten.

Er du klar til å finne ut hvilken av oss som har rett?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.