5 tips for å velge riktig forvalter.

Fortell dine venner også! Del her:-)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Å ha oversikt over egen investering er ikke bare tidkrevende arbeid, men det kan også være ganske vanskelig. Istedet for å måtte håndtere fremgang og nedgang i markedet og søvnløse netter,så velger mange mennesker å overlate dette til en forvalter.

En forvalter kan ha mange oppgaver. Han eller hun kan overvåke verdipapirfond eller administrere en egen portefølje av aksjer og obligasjoner. Uansett hva du ønsker å gjøre, så vil du sikre deg om at du velger riktig forvalter for deg og dine personlige investeringer.

Hva en forvalter kan gjøre

Hvis du ansetter en mekaniker eller en entreprenør, er tidligere resultater vanligvis en god indikator på hva slags resultater du kan forvente. Dette gjelder ikke nødvendigvis når det kommer til en forvalter.

En forvalter er noe helt annet. Han eller hun, uansett hvor god intuisjon de måtte ha når det gjelder handel av aksjer, så kan de ikke ha rett hele tiden. De vil ha opplevd både oppturer og nedturer og det er å være forvente. Bortsett fra dette, så er det andre områder du kan undersøke når du skal ta en avgjørelse på å bruke en forvalter eller ikke.

Ha samme mål

Når du skal finne en forvalter så forsikre deg om at dere jobber mot det samme målet. Du må forstå forvalterens tilnærming og be han/henne forklare investeringsmodellen de bruker så du forstår. Det er viktig å sørge for at forvalterens mål er slik at de tilpasser seg dine behov.

Vær diversifisert

Hvis en forvalter bare er interessert i et bestemt område i markedet, er det større sjanse for at det blir mislykket. Et blomstrende fond er et som er diversifisert og administreres av en profesjonell forvalter som forstår betydningen av et diversifisert fond, og hva det tilbyr av fortjeneste. Hvis du ønsker å fordele dine midler i fond, så vær sikker på at din forvalter overholder og samtykker til dine ønsker her.

Avgifter for administrasjon

Hvis du ser på det som en dynamisk handling, så kan det tilkomme uforholdsmessige avgifter. Med en aggressiv håndtering kan du oppnå best indeks, men så det tilkomme et forvaltningshonorar som du må være klar over. Forsikre deg om at når du betaler avgifter så får du det du betaler for.

Se etter konflikter

Hvis din forvalter er en som bare har fortjeneste via gebyrer, så tjener han penger bare når du gjør det. Det betyr at det er i deres felles interesse at dine eiendeler skaper vekst. Denne typen forvaltere kan vanligvis være mer aggressive og engasjert i forvaltningen av dine eiendeler enn en mer tradisjonell megler. Uansett hva slags fond du investerer i, hvis du finner en forvalter som har en egeninteresse i samme fondet, er det gode odds for at han vil jobbe hardt for å tjene penger for deg også.

Akkurat som det ikke finnes perfekte investeringer, så finnes det heller ingen forvaltere som aldri kan ta feil. Hvis du forstår hva dine behov er, og deretter finner en forvalter som er på linje med dine mål, vil dette bety at du er på god vei til å skape deg en god pensjonstid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses cookies. Find out more about this site’s cookies.