Dramatiske geopolitiske endringer. Hva kan og vil Norge gjøre med det?

Fortell dine venner også! Del her:-)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Den regjeringen som vinner valget den 11.september får mildt sagt en utfordring med de endringene verden nå står i, spesielt når det gjelder utenrikspolitikk. Det globale geopolitiske sjakkbrettet er i en historisk og svært dramatisk endring. Hvilke veivalg skal og kan denne regjeringen ta?

Signalene er mange og svært revolusjonerende, om man bruker både øyne, ører erfaring og hjerte når man mottar dem.  Til og med FN må man ikke overraskes om møter sitt Waterloo, i det minste må gjennomgå  dramatiske systemendringer i løpet av perioden 2017-21. NATO kan og forhåpentligvis vil bli avslørt som hva den en gang så viktige organisasjonen nå mer og mer dessverre synes å ha blitt, en pengemaskin for det vestlige militær-industrielle kartellet. Et kartell som ikke bare eier verdens uten sammenligning største industri, våpenindustrien, men som også er dypt inne i så sentrale andre samfunnsområder som media, farmasøytisk industri og ikke minst bank og forsikring.

Industrier som heller ikke må glemmes er romfart, ettersom så mye av ny teknologi har sitt utspring derfra, samt telekommunikasjon og ikke minst IT. Hvem sitter bak og eier de store selskapene? Har vi noengang levd i en tid der alt endres så fort? Alt vi har bygget vår fremtid og allianser på ser ut forsvinne med vinden? Eller gjør de det? De politiske veivalgene vil aldri ha vært viktigere! Men hvem er kompetente til å gjøre dem, til det beste for oss alle?

Fake news
For det er vel ikke til å komme bort fra at disse valgene også må gjøres i et informasjonhav av løgn, fake news og forbannet dikt? La oss ta den såkalte valghackingen russerne angivelig gjorde i USA i siste presidentvalg som eksempel. Et eksempel som nå mer og mer viser seg å være en forbannet løgnhistorie, som har ført verden inn i en katastrofal spenning mellom USA og Russland. En spenning som kan utløse krig.

For det er ikke bare det venstreorienterte og svært Obamavennlige magasinet The Nation som nå kommer med mildt sagt store spørsmålstegn ved dette Russland-spillet. USAs mest respekterte journalist Seymour Hersh er enda klarere. Og han har så mange store avsløringer på sitt rulleblad at alle hører på ham.

Hvordan skal norske politikere kunne foreta gode valg når selv deres kolleger hos vår største alliansepartner åpner for i beste fall handelskrig mot Russland, basert på en løgn som det bli stadig vanskeligere å ikke se som en redningsoperasjon for det etablerte «pay to play» systemet i USA? Et system norske politikere allerede har bidradd med nær en milliard av våre skattepenger til, gjennom gavene til den nå mildt sagt frynsete Clinton Foundation. Et system som Trump, tross alle sine mildt sagt åpenbare svakheter gikk til valg på å ta et grundig oppgjør med.

Er det derfor Deep State/Pay to play aktørene syns villige til å ofre sitt eget land og starte krig med Russland for å bli kvitt Trump? Systemet truer jo til og med åpeny at de vil drepe ham! En trussel for åpent kamera, direkte på CNN! Hvordan skal norske politikere kunne navigere med venner som dette, i et internasjonalt farvann som nå?

Digitalisering
Et annet uhyre komplisert område er digitalisering. Dette alene endrer alt, og det er uhyre skremmende om dette får fortsette uten korrektiver. Matrix filmene er ikke lenger utopi, selv om vi heldigvis ikke er der ennå. Men poenget er klart, vi er i en tid  med svært historiske og ikke bare hyggelige endringer.

Når det gjelder spesielt digitalisering er det kanskje fristende å spørre om politikere ser noe mer enn nye industrier, arbeidsplasser og ikke minst fantastiske nye muligheter til å kunne kontrollere skatteinngang? I kampen som organisasjonen «JA til kontanter» driver for personvern og kontanter har dette spørsmålet blitt svært aktualisert når det gjelder spesielt partiene Høyre og Arbeiderpartiet. Av partiene på Stortinget synes det bare å være sentrumspartiene med SP i spissen samt til dels FrP som har tatt prinsippielle standpunkter for personvern og kontanter. Høyre har riktignok blitt tvunget av sitt landsmøte til å legge kontantfrihet på is i kommende Stortingsperiode.

Men kan vi stole på politikere vi vet ønsker noe annet enn hva deres landsmøte ønsker? Hvor mange ønsker kan ikke en politiker eksempelvis få gjennomført ved å spille på sine politiske motstandere? La dem for kjeften for det han/hun selv er for, men av politiske grunner ikke kan gå ut med. Slikt spill kan være enklere enn man tror. Barack Obama var en mester i dette spillet. Et spill som i bunn og grunn berører kjernen i all politikk, i hvert fall på toppen.

Geopolitikk
Utgangspunktet for denne artikkelen var geopolitikk. Geopolitisk får denne voldsomme endringstiden mange utslag. USA er eksempelvis på ingen måte lenger hva det en gang var. Mange begynner å se konturene av Romerriket før det falt. Kanskje vil mange som leser dette lure på hva denne skribenten har «røkt» mens dette skrives? Men det er faktisk et faktum. USA som vi kjenner det er ved enden av veien. Denne de facto korporasjonen er konkurs, og det med god margin.

Ingen som i tillegg så den økende gjelden under Obama burde tvile på at vi er vitne til nok en USA konkurs, i hvert fall ikke etter å ha lest denne 5 år gamle artikkelen fra Forbes Magazine. Mange mener at et land ikke kan gå konkurs, men de tar feil. Spesielt når landet står bak verdens reservevaluta, US dollar.

Men det virkelige Amerika er forhåpentligvis på den andre siden. Landet med den originale konstitusjonen som er så god at den burde fungert for oss alle. Problemet er bare denne originale konstitusjonen ble endret i 1871. Borgerkrigen hadde tømt kassen for penger. De i hovedsak europiske kreditorene overtok, og landet ble en korporasjon, eid av europeiske interesser. At USA de facto er en korporasjon diskuteres, men ingen av argumentene jeg har sett i mot tar høyde for hva som skjedde etter borgerkrigen. Kassen var tom og de i hovedsak europeiske kreditorene overtok. Akkurat som kineserne holder på med i dag.  Når kreditorer overtar betyr et lands lover lite.

Når dette er sagt tror jeg personlig Amerika vil komme tilbake sterkere enn noen gang. Da vil det være United states of America, ikke korporasjonen USA som vi skal bli kjent med. Men hva jeg tror har lite med denne artikkelen å gjøre. Her er det spørsmålene som gjelder.

Dette gir kanskje også et interessant bilde av de virkelige årsakene til borgerkrigen. Bak pengene ligger alltid sannheten. «Følg pengene» er prosessen bak så å si alt du vil finne på State of Globe.

Er vi klare?
Det er en grunn til at jeg kommer med alt dette i en artikkel om ekstreme geopolitiske og andre endringer og hva dette betyr for norsk politikk. Ingen kan vite det, men man kan forberede seg. Gjør vi her i Norge det? Vil en ny regjering være klare for hva som kommer? Eller vil alt bli håndtert som før, inntil det blir for sent? Hva tenker f.eks. norske utenrikspolitikere om artikkelen som er linken på bunnen her? Det var den som inspirerte til denne artikkelen fordi den på en saklig måtte illustrerer de store endringene vi ser så godt.

Hvile partier opplever du at forstår noe av de enorme endringene vi står i? Er klimaet problemet, eller kun et pengedrevet symptom på noe vesentlig mer alvorlig? Les gjerne denne for å forstå hva jeg mener med det.

Men heldigvis kommer disse ekstreme endringene også i en tid der befolkningen kunnskapsnivå kan være på et nivå vi aldri har sett maken til i verdenshistorien. Internett gjør at befolkningen kan få, og mange har allerede fått en dypere forståelse av verden rundt oss enn ville trodd var mulig for bare få ti-år siden. Riktignok er det ekstreme mengder tull på nettet også, men sannheten ligger der og stadig flere oppdager den. Mange vil ikke ha denne informasjonen fordi de skremmes eller tror alt er teorier, men det endrer egentlig ingenting. Fremtiden har aldri vært så usikker, men samtidig så full av muligheter som nå. Alt man behøver å gjøre er å nullstille seg. Alt vi har lært og har blitt vant til må sees på med friske øyene. Er du klar?

Kilde: Military and Technical Cooperation between Russia and India Developing Steadily

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses cookies. Find out more about this site’s cookies.