Vil overvåke alle, individuelt, via fly og satelitt

Fortell dine venner også! Del her:-)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Flying into Huntsville Alabama

Flying into Huntsville Alabama (Photo credit: Bitman)


State-of-the-art kamera og gjenkjennelsesteknologi gjør at militære via satellitter og fly snart kan finne ett hvert menneske, hvor som helst på jorden. Alt de behøver er en gang å få identifisert vedkommende sikkert før det tas noen få sekunder med bilder, gjerne på lang avstand.

Det er det amerikanske fotosensorselskapet Photon-X Inc. fra Huntsville i Albama som har fått i oppdrag å utvikle ett slikt kamera. Oppdragsgiver er det amerikanske luftvåpenet, US Air Force. De har bedt om ett kamera som kan levere hva Photon-X påstår, et kamera som med ett klikk over lang avstand kan levere et fullt 3D bilde av ett ansikt. Samtidig vil det være ett kamera hvor man med noen få ekstra klikk kan få bygget opp en biometrisk signatur av muskelspillet i ansiktet. Photon-X sin teknologi skal være så god at denne kombinasjonen skal være sikker nok til at teknologien selvfølgelig kan brukes til å knytte gitte mennesker til gitte hendelser. Kombineres den med menneskelignende roboter kan de finne de utroligste mennesker og ting på de mest utrolige steder.

 

Det bør ikke kreve nevneverdig med fantasi for å se det ultradramatiske inngrepet i personvern som denne teknologien garantert vil bety. For har de bestilt kameraet er man kanskje i overkant naiv om man tror den ikke vil bli brukt mot annet enn grove forbrytelser? Er det en eneste leser på State Of Globe som tror at en teknologi med dette potensialet kun vil bli brukt til å skaffe bevis i de aller groveste kriminalsakene?

 

Enhanced by Zemanta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses cookies. Find out more about this site’s cookies.