Soros tom for penger, Rotschild neste?

Fortell dine venner også! Del her:-)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
English: American University of Central Asia- ...

English: American University of Central Asia- Financer and philanthropist George Soros congratulates a new graduate at the Commencement ceremony of 2003 (Photo credit: Wikipedia)


Når superinvestor og verdens kanskje mest kjente valutamanipulator George Soros kaller gull for «den ultimate boble» , og blir en av dem som
selger mest gull samtidig gullprisen stiger som aldri før, kan to ting være sannheten. Han kan vite noe vi andre ikke vet, eller han kan være i desperat likviditetsskvis. Personlig tror jeg mannen nå sliter.

En mann som George Soros har neppe så langt tapt så mye som en dollar på sine finanssprang. Dem er det mange av.

Hjalp nazistene
Soros startet med to tomme hender i sin pure ungdom i sitt hjemland Ungarn, hvor han på vegne av nazimyndighetene «håndterte» eiendeler til jøder som var blitt sendt til konsentrasjonsleiere. Soros’ egentlige navn skal være Georgy Schwarz, og han er jøde selv. Soros har egenhendig bekreftet denne historien overfor TV-programmet 60 minutes.

De siste ti årene har han stått frem som en av verdens største bidragsytere til revolusjoner og verden i endring. Spesielt tungt ser det ut til at han har jobbet med å tilpasse finansverden i sitt bilde.

Velter regimer
Millioner, faktisk milliarder av dollar ser ut til å ha gått ut fra hans lommer for å sette nye ledere «på tronen» i mange av verdens land. Alt har heller ikke sett så galt ut. Inniblant har folk fått det reellt bedre, en stund.

Det kan se ut som om Øst-Europa har vært målet for mye av pengene, og både Soros og en av de andre amerikanske elitelederne Zbigniew Brzezinski har i liten grad klart å skjule sine følelsesmessige utfordringer med blant annet Sovjet/Russland. Disse to er for øvrig president Obamas kanskje aller sterkeste støttespillere.

Tegn på endring er overalt
Tilbake til gullet. Hvem tror at en mann som Soros ville være den som solgte mest gull i 1. kvartal 2011 om han hadde råd til å vente? Alle med innsikt i markedset ser at tiden for tomme papirer er over. Mange ser også at gull/realverdibacket valuta er på vei. At gull på sikt minst vil doble seg fra dagens verdi på rundt 1500 USD/unse er det heller ikke mange som benekter Man behøver ikke en gang være ekspert for å se tegnene. Tegnene er over alt.

Produserer penger av luft
Det kan være grunn til å tro at en av viktigste årsakene til at verdiene fra dag til dag fortsatt går opp og ned som en jojo er trading, der investeringsbanken Goldman Sachs sies å stille i en egen klasse. Man lager penger ut av alt mulig, og verdigrunnlaget som pengene lages på sies å være mildt sagt tynt.

Noen mener vi kan snakke om en prosent realverdi for å produsere penger. Resten er en ren luft.

Utvanning av gullverdi
Trading er i realiteten pengeproduksjon, og man bruker det man har tilgang til. Noe som påvirker prisen på dette, spesielt om det man har tilgang også vannes grovt ut fordi det er på papir og ikke i den virkelige verden. Snakker vi om en prosent, så snakker vi om å ha en kilo gull som sikkerhet for ett verdipapir på 100 kilo. Det er en utvanning av den reelle verdien på en til 100. At gullet har økt så mye som det har i verdi under ett regime der dramatisk utvanning og trading er dagens orden er alvorlig til ettertanke. For hvor vil gullprisen havne den dagen verdien blir reell, og en kilo gull på papir tilsvarer en kilo gull holdt i hånden?

Realiserer «tomme» papirer?
Et poeng som slår meg mens jeg skriver dette er også at ingen vel egentlig vet hvor Soros har lagret så mye gull? Vi bør kanskje ikke overraskes om sannheten er at mannen egentlig har sittet på tomme papirer, og realisert disse så raskt han kan? Fordi han vet at vet at finanssmellet jeg har skrevet om her på «State Of Globe» siden 3 uken i mars nå kan være rett rundt hjørnet? Et smell som vil handle om at alle i praksis tomme papirer blir nullet ut og verdiløse. Mye kan sies om Soros, og det har også mange gjort. Men dum er han ikke.

Alt endres nå
Uansett hva som har skjedd med Soros og alt gullet han i det minste på papiret har hatt, kan vel hans nedrakking av gull og dertil følgende store nedsalg vanskelig oppfattes som annet enn at mannen enten har problemer, eller gjør hva han kan for å unngå disse? Har Soros problemer, hvordan er det med hans mentorfamilie, ((Rotschild))? Så lenge jeg har hatt mitt internasjonale kontaktnett har jeg aldri før hørt så mye som jeg de siste månedene har gjort om folk fra sistnevntes bankimperium, på jakt etter etter «tomme tønner» i finansiell forstand. Jeg mottar rapporter om forespørsler i de underligste hjørner av verden. Hva som egentlig pågår nå er det vel kun de innerste av de innerste insidere som vet. Men at en enorm forandringens maskin har blitt startet synes hevet over en hver tvil. Den gamle internasjonale bankmakten ser ut til å ha fått pusteproblemer. Hva kommer i stedet?

Oppdatering: Bekreftet at Soros solgte gullpapirer
I en artikkel i engelske The Telegraph blir det bekreftet at «gullet» solgte var sin andel i SPDR Gold Trust, ett børsnotert gullfond. Nesten samtidig solgte SPDR sine andeler i et tilsvarende fond, iShares Gold Trust. Begge disse fondene handler selvfølgelig om papirer backet av gull. Men hvor mye står på papiret, og hvor mye gull ligger bak? Markedet registrerer det som salg av gull, men egentlig er det vel mest salg av papirer? Kanskje er det til ettertanke at Soros heller brukte en del av pengene til å kjøpe seg inn i gruvedrift? Mer håndfast kanskje det?

Avslutningvis bør jeg kanskje minne om det jeg i midten av mars skrev i denne artikkelen. Vi er på vei inn i en situasjon der verdens totalt uhåndterlige derivatgjeld gjør at alt vil bli slettet. Tomme/psykologiske verdier vil forsvinne. Jeg synes på bakgrunn av hva The Telegraph her skriver, at det er vanskelig å ikke lese Soros sitt på papiret underlige salg gjennom disse «slette» brillene. For vet han dette er rundt hjørnet er hans salg noe av det smarteste han kunne gjøre.

Enhanced by Zemanta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses cookies. Find out more about this site’s cookies.